De producten van

De Kaagse Boer

Zuivelproducent, Melkkoeienhouder, Kaag
Johan Van Ruiten
Johan Van Ruiten heeft De Kaagse Boer opgestart in 1853. Het bedrijf is gevestigd te Kaag, in Zuid-Holland.

Het project

Wij zijn Johan en Sandra van Ruiten en hebben op het schitterende Kaageiland een multifunctionele melkveehouderij en zijn per 1 oktober 2017 biologisch gecertificeerd. De komende maanden zijn wij bezig met de overgang naar biologische kaas. Wij melken dagelijks 55 koeien, maken echte boerenkaas, boeren roomboter, yoghurt en karnemelk. Wij zijn als 1 van de weinige kaasmakers die de authentieke Boeren Leidse Kaas met sleutels nog maken. Boeren Leidse kaas is een 30+ kaas met komijn en is te herkennen aan zijn rode korst en de sleutelafdruk van Leiden. Boeren Leidse Kaas heeft een B.O.B bepaling

Naast het houden van melkkoeien en het maken van boerenkaas hebben wij nog een boerderijwinkel, kaasmuseum en B&B. Verder houden wij ons bezig met weidevogelbescherming en zijn wij aangesloten bij de Vogelbescherming ( redderijkeweide.nl/.. ) . Om de weidevogels optimaal te ondersteunen zetten wij een gedeelte van ons land 3 maanden onder water om zo een natuurlijke voederplaats te creëren.

Adres
Julianalaan 29
2159 LC Kaag
1853
Jaar van oprichting
4
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van De Kaagse Boer

Geen informatie beschikbaar

De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.