Boeren & Buren
De producten van

Imkerij BEEing Pure

Imker, Maastricht
Kenny Essers
Kenny Essers heeft Imkerij BEEing Pure opgestart in 2015. Het bedrijf is gevestigd te Maastricht, in Limburg.

Het project

Heerlijke honing uit het zuiden van Limburg

Onze kleinschalige imkerij ligt in het Limburgse heuvelland. Passie voor de bijen en hun honing staat bij ons voorop. We geloven in de puurheid van honing en maken dankbaar gebruik van alles wat het Limburgse land te bieden heeft. Onze honing is een duurzaam, lokaal product zonder toevoegingen.

BEEing Pure is gestart door Kenny Essers (Maastricht, 1984), een van de jongste professionele imkers van Nederland. Tijdens zijn opleiding tot herborist, waar hij leerde over de geneeskrachtige eigenschappen van planten, ontdekte hij zijn fascinatie voor bijen. “Hoe duizenden bijen als één superorganisme samenwerken om hun doel te bereiken, blijft ongelofelijk”, zegt Kenny.

Hoe werken wij?
Onze bijen doen het meeste werk. In het Limburgse heuvelland verzamelen ze nectar om er vervolgens in onze bijenkasten honing van te maken. Na het koud slingeren is de honing klaar. Wij maken onze honing puur zonder toevoegingen van suiker. Wij werken met de grootste zorg aan onze producten om een zo zuiver mogelijk natuurproduct te leveren. Ook de noten die in onze producten worden gebruikt zijn afkomstig uit de omgeving.

Wat maken wij?
Beter gezegd: wat maken onze bijen? Verschillende soorten honing, van pure Limburgse honing en smeuïge crèmehoning voor op de boterham tot raathoning en honing met noten.

Daarnaast maken wij propolis tinctuur, een natuurlijk geneeskrachtig middel die door bijen wordt verzameld en die sinds de oudheid door de mens wordt gebruikt. Propolis heeft een sterke antibacteriële, schimmeldodende en antivirale werking en wordt zowel inwendig als op de huid gebruikt.

“Als de bijen sterven, heeft de mens nog vier jaar te leven.” – Albert Einstein

Adres
Demertstraat 9
6227 AM Maastricht
2015
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Imkerij BEEing Pure

Geen informatie beschikbaar

De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.