De producten van

PotjeToe

Inmaker, Amstelveen
Ennie Wiepkema
Ennie Wiepkema heeft PotjeToe opgestart in 2015. Het bedrijf is gevestigd te Amstelveen, in Noord-Holland.

Het project

Potje Toe is gevestigd aan de Amsteldijk Noord, midden in het Amstelland¬gebied. We maken heerlijke producten van vruchten en groenten uit eigen tuin. Als er geen voorraad is in eigen tuin gaan we op pad om in het bos en in de polder te zoeken naar bessen, noten, planten die we kunnen gebruiken bij het maken van al die lekkere dingen. We maken o.a. chutneys van tamme kastanje, appels en peren, paardenbloemensiroop en -wijn, mispelsiroop, meidoorn¬bessenjam, watermunt/hondsdraf thee, salades van veldbloemen, eigenlijk te veel om op te noemen.
Alles wordt gemaakt op natuurlijk basis, zonder extra toevoegingen. Als we producten gebruiken die de smaak ten goede komen zoals, kruiden, suiker en azijn zijn deze op biologische basis.
Onze producten zijn puur en eerlijk en met veel liefde en geduld gemaakt en kennen het ritme van het seizoen. Dit houdt in: In het voorjaar beginnen we met het oogsten en verwerken van voorjaarsbloemen en bloesem. Rond 24 juni oogsten we groene walnoten en zijn de eerste vruchten rijp. Later in het seizoen volgt het rode fruit, steenvruchten, fruit uit diverse boomgaarden en we eindigen het jaar met mispels.

Adres
Amsteldijk Noord 45
1184 TD Amstelveen
2015
Jaar van oprichting
0.5
geen voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van PotjeToe

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Fruit, bloemen, groente en kruiden

Productie op eigen bedrijf

Biologische producten, lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Biologische suiker en azijn

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Fairtrade producten, biologische producten

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

OP = OP dat betekent dat we geen basisingrediënten aankopen om meer te kunnen produceren. Bij een succesvol en smakelijk product duurt het minimaal een jaar voordat we onze tuin en plukroutes hebben aangepast.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.