De producten van

De Plantaardige Kok (spreads)

Producent van ambachtelijke pasta, Vosselaar
Nancy Scheyltjens
Nancy Scheyltjens heeft De Plantaardige Kok (spreads) opgestart in 2015. Het bedrijf is gevestigd te Vosselaar, in Vlaanderen.

Het project

De Plantaardige Kok serveert een wereldkeuken met biologische en plantaardige ingrediënten. Door het gebruik van subtiele, pure en biologische kruiden en een oog voor kleur en vorm creëert de Plantaardige Kok nooit geproefde spreads die zoegen voor een volwaardig en inspirerend onderdeel van een broodmaaltijd, party-toasts, warme en koude gerechten.

De Plantaardige Kok is een cooperatief samenwerkingsverband waarbij de focus ligt op respect voor alle stakeholders waardonder zeker ook valt moeder aarde en alle dieren. (De Plantaardige Kok kookt VEGAN!)

De Plantaardige Kok brengt SMART FOOD FOR SMART PEOPLE:
SMART staat voor:
S: SAVE: door gebruik te maken van 100% biologische ingrediënten (waarbij de leverancier zorgvuldig wordt uitgekozen) wordt een veilige voeding gegarandeerd zonder additieven.
M: MORE: Door gebruik te maken van volwaardige biologische ingrediënten ligt de voedingswaarde hoger: LESS IS MORE.
A: ALTERNATIVE: Anders en toch weer niet. De wereldkeuken wordt verwerkt tot spreads en is een inspiratiebron voor alternatieven op uw bord. Uw bord wordt anders!
R: RICH: Een meer volwaardige voeding zal uw lichaam veel rijker maken waardoor het sterker wordt, zowel fysisch als mentaal.
T: TOGETHER: Samenwerken op een transparante, eerlijke en respectvolle manier waarbij ook de focus ligt op het ondersteunen van een sociale economie.

Adres
Hazepad 4
2350 Vosselaar
2015
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van De Plantaardige Kok (spreads)

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Cashewnoten

Afkomstig van een leverancier buiten de EU, afkomstig van een lokale landbouwer

Biologische producten, fairtrade producten, ambachtelijke producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Secundaire ingrediënten

Lokale groenten

Afkomstig van een lokale landbouwer

Biologische producten, ambachtelijke producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Andere ingrediënten

Kruiden

Afkomstig van een leverancier buiten de EU, afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer

Biologische producten, lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie, fairtrade producten, ambachtelijke producten

Opmerking

De gezondheidsvoordelen van cashewnoten: Verlagen de HDL (slechte cholesterol), stabiliseren de bloedsuikerspiegel (zorgen dat u afslankt of slank blijft), zijn goede vleesvervangers, gemakkelijk verteerbare eiwitten, bevatten veel FE, MG, ZN, verlagen het risico op diabetes type 2, goede bron van onverzadigde vetzuren. De afname van cashewnoten zorgt voor fairtrade werkgelegenheid in Indonesië.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.