De producten van

Het Wilgenroosje

Ambachtelijke producent (non-food), Tuinbouwer/herbalist, Maastricht
Jasmijn Devens
Jasmijn Devens heeft Het Wilgenroosje opgestart in 2009. Het bedrijf is gevestigd te Maastricht, in Limburg.

Het project

Na een 4-jarige opleiding kruidengeneeskunde ben ik, in een volkstuin in de buurt van Nijmegen, negen jaar geleden begonnen met de eerste biologische kruiden te verbouwen en te verwerken tot prachtige biologische kruiden producten. Tegenwoordig verbouw ik samen met mijn vriend Eric onze kruiden in Zussen, België. Ook in Frankrijk, in t noorden van het land, midden in een natuurgebied, hebben we een wilde kruiden permacultuurtuin laten ontstaan waar we kunnen oosten. Alle kruiden worden biologisch gezaaid en geteeld. Zo kunnen we de natuurlijke helende werking van onze producten waarborgen. Tijdens het oogsten en verwerken van de planten, bomen en kruiden wordt afgestemd op de plant. We oogsten met dankbaarheid en vragen aan het plantwezen ons van dienst te zijn met 't meest optimale kruidenproduct te ontwikkelen. Dit is een heel bijzonder proces om aan te gaan. We zijn een eerlijk biologische bedrijfje, dat van ons leven steeds meer ons werk maakt en andersom. Kijk gerust op onze website hetwilgenroosje.nl voor meer informatie en activiteiten. Wij geven ook cursussen.
Natuurlijk kunt u me ook aan spreken op de Buurderij voor persoonlijk kruidenadvies of als u vragen heeft over onze producten.

Groeten en hopelijk tot ziens op de Buurderij.

Jasmijn Devens van Het Wilgenroosje

Adres
granietstraat 20
6216 AK Maastricht
2009
Jaar van oprichting
0.5
geen voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Het Wilgenroosje

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Biologische kruiden

Productie op eigen bedrijf

Biologische producten, lokale producten (-250km)

Secundaire ingrediënten

Zonnebloem-, olijf-, amandel- en etherische olie. Bijenwas, vaseline.

Afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier, afkomstig van een leverancier buiten de EU

Biologische producten

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

De benodigde secundaire ingrediënten zijn zoveel mogelijk lokaal en biologisch. Maar soms komen we er niet onderuit om het van ver te halen; de vaseline.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.