De producten van

BioBee's

Ambachtelijke producent (non-food), Koedijk
Tineke Van Hulst
Tineke Van Hulst heeft BioBee's opgestart in 2015. Het bedrijf is gevestigd te Koedijk, in Noord-Holland.

Het project

Mijn kleine onderneming is ontstaan uit ergernis…. Ergernis omdat we zoveel onzinnig gebruik maken van plastiek. Het zit overal omheen terwijl we met elkaar weten hoe slecht het is.
Na veel onderzoek en proberen is het mij gelukt om bijenwasdoeken te maken. Deze cadeau gedaan aan vriendinnen en gevraagd om de BioBee's- doeken kritisch uit te proberen.
"Dit is geweldig, moet je gaan verkopen!" was de reactie.
Zo is het begonnen in 2015.
Voornamelijk sta ik op markten en braderieën, dit vooral omdat de BioBee's-doeken om uitleg vragen. Een katoenendoek om je kaas, en dat je kaas dan ook nog beter blijft dan in plastiek of aluminium is even wennen. Toch is het een heel oud gebruik, Indianen gebruiken het al heel lang en in de jaren 30 werd deze techniek door vrouwen op het platte land gebruikt.

De mensen die de BioBee's-doeken gebruiken zijn erg tevreden en komen terug voor meer. Super leuk voor mij, maar nog veel beter voor ons allemaal.
Hoe werkt de BioBee's-doek? Het is een katoenen doek die eerst gewassen wordt om alle chemische bestanddelen eruit te halen. Daarna behandel ik ze met bijenwas en jojobaolie (jojobaolie is bacterie werend). Hierna is de doek klaar voor gebruik.

Je kunt de BioBee's-doeken voor bijna alles gebruiken. Kaas, groenten, afdekken van taarten of yoghurt, deeg dat moet rijzen, verzin het maar. Na gebruik spoel je de doek uit onder de koude kraan eventueel met een natuurlijke zeep, hangend laten drogen, oprollen en klaar voor een volgend gebruik. De beste manier om ze te bewaren is opgerold, liggend in een la/kast of opgerold staande in een pot. Nooit onder de hete kraan of uitwringen!
De BioBee's-doeken zijn niet geschikt voor vlees of vis.

Daarnaast maak ik katoenen zakken om bijvoorbeeld je groenten en fruit uit de supermarkt mee te nemen. Zo kun je het plastiek in de winkel laten. Ook zijn deze katoenen zakken handig om je brood bij de bakker in te laten doen. Ze kunnen prima in de vriezer zo blijft je brood lekker vers. De zakken kunnen gewoon in de was en zijn te koop in verschillende maten.
Nieuwsgierig geworden…..probeer ze uit zou ik zeggen!

Adres
Kanaaldijk 142
1831 BA Koedijk
2015
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van BioBee's

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Bijenwas en Jojobaolie

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km), biologische producten

Secundaire ingrediënten

Katoen

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km)

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.