Delicaas is een ambachtelijke kaasmakerij waar verschillende soorten handgemaakte kazen worden geproduceerd. Half harde kazen van koe- en geitenmelk en zachte witschimmelkazen. De kazen hebben allemaal een natuurlijke korst. Sommige van deze korsten zijn eetbaar en dragen bij aan de smaakbeleving maar bovenal zorgen ze voor een natuurlijke beschermlaag. De zachte, eigen kleuren, geuren, smaken en texturen van de natuurlijke korsten zijn elke dag weer een lust voor de zintuigen.
We maken kazen om van te genieten. Ook voor op brood maar nog meer om even bij stil te staan of te zitten, te proeven en hopelijk verrast te worden.
Gebruikt een gedeelde werkplaats
Melk
Afkomstig van een lokale landbouwer
Biologische producten, lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie
Zuursel, stremsel, schimmelcultuur
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Lokale producten (-250km)
Tomaat, olijfolie, zout
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Biologische producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie
Melk van boeren die vanuit een biologisch gedachtengoed ondernemen, heeft onze voorkeur. Het belang van de zorg voor natuur en dier komen hierin samen. Door het werken zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen, het natuurlijke gedrag van het vee te stimuleren en geen gebruik van antibiotica en groeibevorderende middelen in het voer, blijven de natuurlijke kringlopen zo veel mogelijk bewaard.