De producten van

Delicaas

Zuivelproducent, Rhenoy
Dewi Van Lieshout
Dewi Van Lieshout heeft Delicaas opgestart in 2017. Het bedrijf is gevestigd te Rhenoy, in Gelderland.

Het project

Delicaas is een ambachtelijke kaasmakerij waar verschillende soorten handgemaakte kazen worden geproduceerd. Half harde kazen van koe- en geitenmelk en zachte witschimmelkazen. De kazen hebben allemaal een natuurlijke korst. Sommige van deze korsten zijn eetbaar en dragen bij aan de smaakbeleving maar bovenal zorgen ze voor een natuurlijke beschermlaag. De zachte, eigen kleuren, geuren, smaken en texturen van de natuurlijke korsten zijn elke dag weer een lust voor de zintuigen.

We maken kazen om van te genieten. Ook voor op brood maar nog meer om even bij stil te staan of te zitten, te proeven en hopelijk verrast te worden.

Adres
Kleine Steeg 10
4152 GE Rhenoy
2017
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Delicaas

Werkplaats

Gebruikt een gedeelde werkplaats

Basisingrediënt

Melk

Afkomstig van een lokale landbouwer

Biologische producten, lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Secundaire ingrediënten

Zuursel, stremsel, schimmelcultuur

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km)

Andere ingrediënten

Tomaat, olijfolie, zout

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Biologische producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Opmerking

Melk van boeren die vanuit een biologisch gedachtengoed ondernemen, heeft onze voorkeur. Het belang van de zorg voor natuur en dier komen hierin samen. Door het werken zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen, het natuurlijke gedrag van het vee te stimuleren en geen gebruik van antibiotica en groeibevorderende middelen in het voer, blijven de natuurlijke kringlopen zo veel mogelijk bewaard.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.