De producten van

Jessenhofke

Brouwer, Kuringen
Christel Putzeys
Christel Putzeys heeft Jessenhofke opgestart in 2006. Het bedrijf is gevestigd te Kuringen, in Vlaanderen.

Het project

Als klein menneke kon je me vaak vinden op de boerderij van mijn grootouders in Runkst (plek tussen de sporthal, Aldi & Gamma). Samen met mijn grootvader Louis plantte ik er aardappels, prei en ui en gaf ik eten aan de konijnen en kippen. Al plantend werd mijn gevoel voor algoritme en cijfers ontwikkeld, later programmeerde ik spelletjes op mijn commodore computer in Godsheide. Ik startte mijn opleiding wiskunde-informatica aan het KTA en studeerde verder aan de hogeschool van het rijk. Pintjes pakken deden we in de Moving Channel maar genieten van een biertje na het harde werk deed ik voor het bakhuis in Runkst. Met mijn diploma trok ik naar Brussel en ging aan de slag in de financiële sector.
Werken met hoofd hart en handen een mooie combi. Onder het motto huisje, tuintje kinderen trouwde ik met Christel, bouwde een huis maakte tussendoor 2 schatten van kinderen en pendelde naar Brussel.
Het hoofdwerk kreeg de prioriteit en het handenwerk werd een zoektocht tot ik zelf ging brouwen: wat een ontdekking. Ik ging op zoek naar (h)eerlijke grondstoffen en brouwde thuis in een kleine soepketel. Regelmatig trokken we naar Poperinge voor onze biologische hop en zo geraakten wij samen gepassioneerd voor ons bier. De confrontatie met het harde leven op het land en de passie om een nieuwe vorm van landbouw neer te zetten lieten ons niet los. Wij hadden geen land maar konden wel brouwen. Ik was ondertussen namelijk bekroond tot beste amateur brouwer van Limburg en volgde een opleiding aan de brouwerijschool in Gent. Met bier brouwen kregen we de kans om economie te creëren voor biologische landbouw. Met een kleine B&B gebaseerd op het concept slapen in de brouwerij brachten we ons huisbier aan de man. De soepketels werden vervangen door een geërfde brouwinstalatie en Beer, Bed & breakfast Jessenhofke werd geboren. Ons juridisch systeem & het enthousiasme van onze bezoekers dwong ons te zoeken naar een dienstenbrouwerij. Zo stond plots 1200 liter Tripel in onze keuken. Deze samenwerking gaf ons de kans om nieuwe smaken te ontwikkelen en kennis te delen in onze huisbrouwerij. De weg naar café’s en bierhandelaren werd getimmerd door onze gasten. Vandaag hebben wij méér dan 70 bieren ontwikkeld, 6 eigen smaken RGL, BRWN, MAYA, TRPL, PMPRNL, RSRV op de markt en meer dan 900 verkooppunten in 10 landen. Dit doen we nog steeds met hoofd, hart en handen in de hoop een mooiere wereld te mogen creëren voor onze kinderen en kleinkinderen.
Graag komen wij jullie onze producten, overhandigen op plek waar ooit alles begon: Runkst. We zullen regelmatig ons aanbod aanvullen met huisbrouwsels en unieke pakketten.

Adres
Simpernelstraat 17
3511 Kuringen
2006
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Jessenhofke

Werkplaats

Laat produceren met eigen recepten door een externe werkplaats

Basisingrediënt

Water, mout, hop, kruiden

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biologische producten, fairtrade producten, ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Biologische producten, fairtrade producten

Andere ingrediënten

Liefde

Ik produceer het

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.