Bijna tien jaar geleden was Buitengewone varkens het eerste bedrijf wat varkens buiten ging houden. Momenteel hebben wij op acht plaatsen in Nederland Buitenvarkens lopen. Ons doel is landelijk lokaal varkensvlees te verkopen!
Al onze varkens bieden wij zelf aan de consument aan via een korte keten. Zo houden wij onze eigen varkens, brengen ze zelf naar de slacht, werken wij samen met een ambachtelijke slager en halen we de eindproducten op. Zo kunnen we van drogeworst tot hamlapje leveren.
Onze houderij methode is ingericht op de natuurlijke leefomgeving van het varken, zo lopen onze varkens het hele jaar rond buiten in bossen, weilanden en boomgaarden(40 keer meer ruimte dan biologisch). Daarnaast voeren wij onze varkens alleen maar (gecertificeerde waste) hiermee kunnen de varkens langzaam duurzaam groeien.
Bij ons staat lokale direct verkoop aan de klant, die mee mag denken hoe de houderij moet worden ingericht. Kwaliteit van het vlees is daarnaast het aller belangrijkste, uiteindelijk gaat er een dier voor dood en van het vlees moet dan op zijn mist van genoten worden. Tot slot staat Duurzaamheid hoog in het fabel, we rijden zoveel mogelijk elektrisch, wekken zelf stroom op voor de koeling en voeren alleen maar waste zo is er geen landbouwgrond nodig voor ons veevoer.
250 dieren
Bonte Bentheimer, Wolvarken, Berkshire, Duroc, Gasconne
De dieren worden op de veehouderij geboren
Veehouderij met vrije uitloop
Voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken)
Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een lokale landbouwer
Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)
Systematische preventieve behandeling
Homeopathische behandeling, vaccinatie van de dieren
Verwerking door een andere werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Kruiden en specerijen
Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer
Ambachtelijke ingrediënten, biologische ingrediënten
Uitsluitend transporteren wij onze varkens zelf naar de slager, zo blijft het varken rustig. In samenwerking met onze eigen slager worden ambachtelijke producten gemaakt. Onze slager is al 40 jaar in zijn vak en levert aan toprestaurants!