De producten van

Fermentos

Brouwer, Maastricht
Renato Costa Durand
Renato Costa Durand heeft Fermentos opgestart in 2018. Het bedrijf is gevestigd te Maastricht, in Limburg.

Het project

Fermentos is begonnen als een hobby. Na 5 jaar hobbymatig fermenteren van groenten, fruit, dranken en andere producten, biedt Fermentos zijn productie nu aan een breder publiek aan op de regionale markt. Fermentos probeert zijn bijdrage te doen aan de herstelling van onze aarde door oude, maar wijze!, manieren van voedsel voor langere periodes te bewaren. Wij werken met vernieuwende en lekkere recepten zonder gebruik van toegevoegde conserveringsmiddelen. Door deze methode ontwikkelt Fermentos smaak en voedingswaarde in zijn producten zonder het risico dat deze op korte termijn bederven.

Door het leggen van directe relaties met lokale en streekboeren die de aarde bewerken op een milieuvriendelijke wijze, wil Fermentos bijdragen aan het verhogen van de diversiteit van regionale gewassen en dus een bijdrage leveren aan de versterking van ons ecosysteem (in ons lichaam en in onze aarde).

De visie en filosofie van Fermentos: diversiteit, milieuvriendelijkheid, transparantie, bouwen en behouden van de gemeenschap, zijn een paar van de belangrijke waarden waar wij voor staan én die wij verspreiden met het oog op een betere toekomst voor onze opkomende generaties.

Adres
Dopplerdomein 4 D
6229 GN Maastricht
2018
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Fermentos

Werkplaats

Type verwerkingswerkplaats: niet ingevuld

Basisingrediënt

Groenten

Afkomstig van een lokale landbouwer

Biologische producten, lokale producten (-250km)

Secundaire ingrediënten

Roze zout

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Producten afkomstig van een gecertificeerde productie, fairtrade producten

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

De productie van gefermenteerde groenten mix (Zuurkost) woord gedaan op basis van 100% biologische geteelde groenten. Als secundaire ingredient word zout gebruikt. Dit zout is van de hoogste mineral gehalte beschikbaar, dus vak woord peruaanse rose zout, Himalaya rose zout of Keltische zee zout gebruikt.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.