De producten van

Slagerij Heirbaut

Slager, Aalst
Karl Heirbaut
Karl Heirbaut heeft Slagerij Heirbaut opgestart in 2016. Het bedrijf is gevestigd te Aalst, in Vlaams Gewest.

Het project

Ik heb een ambachtelijke slagerij sinds 2016. Samen met mijn vrouw wil ik de klant de beste kwaliteit bieden. Om deze kwaliteit te kunnen garanderen werken we samen met een bijzondere coöperatieve van ambachtelijke varkenshouders, uniek in België. Wij kopen dus rechtstreeks van de boeren! Hun lastenboek legt de focus op 2 onlosmakelijk met elkaar verbonden punten: optimaal dierenwelzijn (vanaf de geboorte tot én met het slachten) en een goede fijne smaakkwaliteit van het vlees. Ook voor kruiding en marinades zoeken we naar de hoogste kwaliteit en hebben veel artikels die ik gebruik bv het green-label. Zowel de natuurvarkens als de bio limousin worden in karkas in de atelier geleverd en daar door mijzelf eigenhandig uitgebeend. Van daaraf wordt alles gemaakt. Naast al het pan-klare (in een frisse en moderne look) heb ik ook een mooi assortiment bereide gerechten die in eigen atelier bereid zijn. Graag leg ik er ook de nadruk op dat het grootste deel van de charcuterie huisbereid zijn; beenham, verschillende fricandons, kippenwit, pensen, mosterdspek, pastrami's, gebakken balletjes, grillworsten, kookworsten (hespenworst, parijse worst, jagerworst, lunchworst, kinderworstjes), gebakken 'breydel'spek, verschillende patés, strasbourg, gebakken rosbief, gebakken varkensgebraad, gezouten spek, ...
Daarnaast zijn ook andere producten die wij verkopen rechtstreeks van Belgische, ambachtelijke makers: kaas (>95% van ons assortiment is Belgisch!), wijn, appelsap, honing, brood, pesto, speculoos, ...
Wij kregen al verschillende erkenningen voor onze manier van werken; wettelijke erkenning als ambachtsman en de erkenning als HIB-ambassadeur. Dit jaar stonden wij ook op de boerenmarkt van de week van de korte keten.

Adres
Koolstraat, 123
9300 Aalst
2016
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Slagerij Heirbaut

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Vers kwaliteitsvlees

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Biologische producten, lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie, ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Kruiden en marinades

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een leverancier buiten de EU

Biologische producten, ambachtelijke producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Andere ingrediënten

Charcuterie

Ik produceer het

Biologische producten, ambachtelijke producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.