“Houd ambacht in de stad” is de visie van Roland die sinds 2014 met zijn ambachtelijke bakkerij Bakken & Bikken midden in het centrum van Haarlem zit. De bakkerij is te vergelijken met een traditionele Franse Boulangerie waar alles van A tot Z zelf gemaakt wordt en klanten van ver uit de regio speciaal voor zijn Pain de Tradition naar de Botermarkt komen.
Al het brood dat gebakken wordt is 100% desem. Het is een stevig brood met een knapperige korst, dat te herkennen is aan zijn volle smaak. Brood in zijn puurste vorm dat bestaat uit alleen meel, zout en water en 48 uur de tijd krijgt om te reizen.
Naast brood vind je in het assortiment van Bakken & Bikken ook de traditionele viennoiserie zoals croissants en brioches en is er zelfs ruimte voor klassiek Nederlands speculaas. In een tijd waar drukte de norm is staat Bakken & Bikken juist voor persoonlijkheid en aandacht. Naast de bakkerij kun je dit nu ook ervaren bij Buurderij DeDakkas.
Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een Nederlandse leverancier
Biomeel, speciaal meel, vooraf bereid meelmengsel, meel van oude graansoorten, conventioneel meel
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Zout
Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU
Ambachtelijke ingrediënten, ingrediënten afkomstig van conventionele ketens
Natuurlijke zuurdesem
Elektrische oven
Alle degen worden handmatig verwerkt.