De producten van

madame chai

Thee fabrikant, Zaandam
Sevda Ayar
Sevda Ayar heeft madame chai opgestart in 2019. Het bedrijf is gevestigd te Zaandam, in Noord-Holland.

Het project

Sinds augustus dit jaar ben ik mijn eigen eenmanszaak begonnen als theesommelier. Echter heb ik mijn diploma in 2015 behaald. Ik verkoop mijn eigen gemelangeerde thee. Al mijn producten zijn Bio geregistreerd bij Skal Nederland. Ik werk veel met theeen over de hele wereld maar ook lokale kruiden zoals de helende lindebloesem. Mijn producten koop ik in bij een importeur in Europa die aangesloten zijn bij de ethical tea partnership die fairtrade programma's ondersteunen over de hele wereld. En ook Biologisch gecertificeerd zijn. Zo melangeer ik ook lokale gedroogde fruit met verschillende theeën die ik laat overkomen vanuit de thee importeur. Ik verkoop alleen mijn theelabel "Madame Chai". Mijn merk Madame Chai is tevens geregistreerd. Ik sta ook op leuke evenementen en beurzen. Zoals het nationale gezondheids beurs. Ik verkoop ook mijn thee aan cafes/beauty centra's en winkels oa. Ecoplaza Zaandam. Laatst stond ik bij Pathe met mijn heerlijke theeen. Ik geef ook proeverijen op een bijzondere manier. Bij het GVB op het salonboot "de jonckvrouw." Door de grachten van Amsterdam. 10 procent van mijn online verkoop gaat naar het prinses maxima centrum. Zo steunen mijn klanten ook mee met onderzoek naar kinderkanker. Meer doneren is lief natuurlijk :)
Ik verkoop ook thee- accessoires en theeproefpakketten voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe smaken en producten.Mijn theebakjes en thee onderzetters worden door Odion gemaakt. Mensen met een beperking zo help je hun ook. Ik ga altijd voor het allerbeste. Mijn motivatie en dreef is dat uit eindelijk niemand meer dust/afvalthee drink uit zakjes maar losse (h)eerlijk thee gaat drinken. Ik zou zeggen als je iets heel lekker vind en zit niet in mijn assortiment dan bestel ik dat graag voor mijn lieve theeklanten. Alles is qua thee mogelijk bij Madame chai.

Over de verpakkingen van mijn thee die zitten helaas in een van buitenkant plastic en binnenkant van aluminium speciale thee zakken, dit heb ik zelf gekozen ivm lang behoud van smaak/geur en dat het niet uitdroogt. Hiervoor werkte ik met papieren zakken maar zag dat mijn thee snel uit ging drogen. Dat is niet de bedoeling dat wat je koopt ook snel bederft. Ik bedacht eigenlijk om deze zakken te gaan verduurzamen door het in televeren en her te vullen. Dat kan op lokatie van mijn bedrijf in Zaandam eventueel of straks in mijn winkel helaas is dat onmogelijk voor online verkoop via boerenburen. Het leveren en ophalen met teveel variatie van producten die geleverd worden op de buurderij wordt het alleen maar een rommeltje. Ik zou zeggen bewaar het lang mogelijk donker en koel in deze zakken en als de zakken leeg zijn vul het eventueel met kruiden of andere producten en blijf het gebruiken. Of je doet het in een recycle bak voor plastic dat kan tot dat je eventueel op bezoek in mijn winkel komt dan kun je het uiteraard inleveren en gevuld mee krijgen naar huis weer.

Adres
burgemeester van ordenstraat 21
1501 RR Zaandam
2019
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van madame chai

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Thee

Afkomstig van een leverancier buiten de EU, afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier, productie op eigen bedrijf

Biologische producten, fairtrade producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Secundaire ingrediënten

Secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een leverancier buiten de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Ik ben een Theesommelier en maak zelf mijn melanges of koop het vanuit het buitenland in bij bekende fairtrade bio bedrijven.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.