Bij de microTELER vinden we het logisch dat je groenten niet méér reizen dan jij, daarom telen wij ‘hyperlokaal’. Net buiten Haarlem zijn we kleinschalig begonnen met een praktische verkenning op het gebied van ketenverkorting voor een gezondere voedselvoorziening van steden.
In eerste instantie produceren we (levende) kiemgroenten om de werkwijze te toetsen op het gebied van technische en sociaaleconomische haalbaarheid; in een beschermd ecosysteem zonder bestrijdingsmiddelen, met fijn licht, de juiste lucht en voedingsstoffen. We optimaliseren deze condities zodat de natuurlijke smaak van deze culinaire plantjes beter tot hun recht komt. Daarnaast zien we grote milieuvoordelen in het kader van waterverbruik (-90%) en CO2 uitstoot (vrijwel nul). Binnenkort meer info op demicroteler.nl
Project rond milieu, project rond voeding
Specifieke maatschappelijke praktijken: niet ingevuld
10 gekweekte soorten per jaar
Kweek met hydroponie (zonder grond)
Kweek in gebouwen
Gebruik van organisch substraat (kokosvezel,...)
Afkomstig van een Nederlandse leverancier
Behandeling van de gewassen: niet ingevuld
Ik verwerk mijn producten niet
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Onze microgroenten zijn onbespoten, worden ´vertikaal´geteeld op biologisch afbreekbaar substraat (cellulose), onder een (energie-zuinig) specifiek lichtspectrum en worden bevochtigt met recirculerend (regen)water.