De producten van

Frank's Smoke House

Vishandelaar, Amsterdam
Frank Heyn
Frank Heyn heeft Frank's Smoke House opgestart in 1994. Het bedrijf is gevestigd te Amsterdam, in Noord-Holland.

Het project

Onze rokerij zit nog altijd op de plek waar we in 2000 onze eerste echte winkel begonnen, op de Wittenburgergracht, een paar deuren richting het Scheepvaartmuseum. Als je erlangs loopt en we zijn bezig, dan ruik je de heerlijke geur van ambachtelijk gerookte vis en vlees.

Maar het avontuur begon al in 1984, in Zweden. Daar leerde ik forel roken en werd ik meteen gegrepen door die simpele oervorm van conserveren. In Amsterdam begon ik een hobby-rokerijtje in de achtertuin. Vrienden werden klant en daarna ook vrienden van vrienden en toen werd het tijd om de zaken serieuzer aan te pakken. In 1994 begon ik Frank’s Smoke House. In 2000 openden we onze eerste echte winkel aan de Wittenburgergracht en in 2017 verhuisden we naar onze huidige winkel met restaurant, iets verderop.

Het assortiment groeide mee en inmiddels hebben we het grootste aanbod van gerookte delicatessen van Nederland. We roken wilde Sockeye-zalm, biologische Schotse zalm en natuurlijk onze fenomenale wilde King Chinook-zalm. Daarnaast roken we vlees van het dier- en milieuvriendelijk gefokte Boeren Bruegel-varken, heilbot, (spek)makreel, forel, biologische kip, gans, wildzwijn, elk jaar onze vermaarde gevulde biologische kerstkalkoen, vleeswaren, boter, tofu en ga zo maar door. In de webshop vind je (bijna) alles. Wat we roken is altijd van verantwoorde herkomst: biologisch, met de lijn gevangen, in het wild geschoten, MSC, vrije uitloop of Label Rouge – wat maar van toepassing is. Bovendien is alles volledig vrij van antibiotica, hormonen en andere groeibevorderaars. En zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Gewoon the real thing.

Adres
Wittenburgergracht 303
1018 ZL Amsterdam
1994
Jaar van oprichting
12
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Frank's Smoke House

Technieken en waarden

Zeevisserij

Statische visserij

Kleine visserij - enkele uren per vistrip

Boot

Soort boot: niet ingevuld

Lengte van de boot < 12 meter

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: zout, suiker en rook

Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een leverancier buiten de EU

Lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.