De producten van

Kaatjes

Traiteur, Oost-Graftdijk
Erica Doop
Erica Doop heeft Kaatjes opgestart in 2021. Het bedrijf is gevestigd te Oost-Graftdijk, in Noord-Holland.

Het project

Twintig jaar geleden aten we eens bij een klein restaurantje, zonder het te bestellen kregen we in afwachting van ons eten een mandje brood en een stenen schaaltje kruidenboter. Ik weet niet meer wat ik die avond besteld heb maar de smaak van de huisgemaakte kruidenboter is mij altijd bij gebleven. Het restaurantje bestaat niet meer en ik bleef achter met het verlangen naar lekkere kruidenboter en ben ik zelf kruidenboter gaan maken. Kruidenboter op basis van een heerlijke boter en verse ingrediënten die ik het liefst lokaal inkoop. Ook maak ik op basis van een plantaardig alternatief voor boter een kruidensmeersel, een prima alternatief als je liever geen dierlijke producten eet.

Wat wij nu kennen als kruidenboter is gebaseerd op de beurre à la Maître d’Hôtel, vrij vertaald de boter van de hofmeester. In de 18de eeuw maakte de hofmeester met verse kruiden en echte roomboter zijn beurre à la Maître d’Hôtel en serveerde deze als smaakmaker bij vlees, vis, groente of met een stukje brood. Beurre à la Maître d’Hôtel is voor mij het uitgangspunt, verse ingrediënten en op meerdere manieren te gebruiken, naast een stukje vis of vlees, op een sneetje brood maar je kunt er ook je verse stukje vis in bakken.

Adres
Oost Graftdijk 29
1487 MB Oost-Graftdijk
2021
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Kaatjes

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Roomboter

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Lokale producten (-250km)

Secundaire ingrediënten

Knoflook

Ik produceer het, afkomstig van een lokale landbouwer

Lokale producten (-250km)

Andere ingrediënten

Verse kruiden

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een lokale landbouwer, ik produceer het

Lokale producten (-250km)

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.