In de Arkemheen polder tussen Bunschoten en Nijkerk verwerken we sinds 2021 onze eigen boerenmelk. Mijn schoonouders en zwager beheren de boerderij en ik maak de verse zuivelproducten. Yoghurts, karnemelk, boter en vla.
De Arkemheen Polder is een belangrijk gebied voor weidevogels en één van de weinige gebieden waar de weigevogelpopulatie groeit. Als boeren werken we hier graag aan mee, door middel van kruidenrijk inzaaien, plasdrassen en nestbescherming. Dit maakt het ook tot een prachtig gebied om te recreëren.
De boerderij is extensief, dat betekent veel land voor weinig koeien. Daarmee is het mogelijk natuurvriendelijk te werken.
De zuivelproducten maken we zo natuurlijk mogelijk. De melk wordt kort verhit om eventuele schadelijke bacteriën te doden, maar verder wordt het niet gestandaardiseerd of gehomogeniseerd, dat maakt dat het echt lekkerder smaakt dan zuivel uit de supermarkt. Verder voegen we geen conserveringsmiddelen toe en zo min mogelijk suiker. Smaak staat voor op!
52 dieren
Holstein-Friesian
De dieren worden op de veehouderij geboren
Veehouderij met vrije uitloop
Voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken), voer op basis van gras of andere voedergewassen
Afkomstig van een leverancier buiten de EU, afkomstig van een leverancier binnen de EU
Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)
Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn
Behandeling op basis van antibiotica
Verwerking in een gedeelde werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: vanillepoeder, chocoladepoeder, vruchtenmengsels, maiszetmeel
Ingrediënten afkomstig van een leverancier buiten de EU, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier
Lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten, ingrediënten afkomstig van conventionele ketens