De producten van

Koprol

Stroopfabrikant, Utrecht
Sake Kolhoff
Sake Kolhoff heeft Koprol opgestart in 2021. Het bedrijf is gevestigd te Utrecht, in Utrecht.

Het project

Koprol maakt ambachtelijke fruitsnoepjes met een bijzonder verhaal: Al het fruit waar wij mee werken, was anders in de verbrandingsoven beland. Met elk snoepje

Dat zit zo:
Met dit fruit is helemaal niks mis. Misschien heeft een appel een klein deukje, zijn de bosbessen wat kleiner dan gemiddeld, of is de banaan iets rijper dan we gewend zijn. Maar lekker smaken ze nog zeker. Door dit fruit te koken, blenden en drogen ontstaat er een soort snoep. Snoep van 100% fruit dus. Niks minder, niks meer. Dat betekent dat het eten van onze Rollies een positieve impact heeft op het voedselsysteem én op jezelf.

Dat zit zo: Jaarlijks wordt ⅓ van al het geproduceerde voedsel in Europa verspild. En daar kunnen wij wat aan doen. Een jaar geleden richtte we onze onderneming op: Koprol in Utrecht. Doordat onze snoepjes gedroogd zijn zetten wij fruit met een anders beperkte houdbaarheid om in een product dat maanden goed blijft in je keukenkastje. Het fruit is bovendien zo lekker en rijp dat suiker toevoegen niet nodig is. Wel voegen we bij sommige smaken een snufje kaneel, gember of munt toe, zodat er snacks met spannende smaakcombinaties ontstaan. We werken met vrijwel alle fruitsoorten die zijn 'afgekeurd'. De ene week kan dit blauwe bes zijn, de week daarop banaan, peer of abrikoos. Omdat er welke week ander fruit blijft steken in onze keten, is het altijd weer een verassing wat voor smaken we gaan maken! Dit geeft ons product een leuk surprise-element, en geeft ons de flexibiliteit waarmee we ons onderscheiden van conventionele partijen en écht duurzame impact kunnen maken.

Adres
Goudesteinlaan 70
3555 XV Utrecht
2021
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Koprol

Geen informatie beschikbaar

De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.