De producten van

Little Roastery

Koffiebrander, Leusden
Gijs Jansen
Gijs Jansen heeft Little Roastery opgestart in 2021. Het bedrijf is gevestigd te Leusden, in Utrecht.

Het project

Impact vanaf het begin
Wij geloven erin; een duurzame en transparante koffieketen. Wij kopen onze ongebrande koffie dan ook altijd gecertificeerd in (Rainforest Alliance, Fairtrade, Biologisch en/of UTZ). Daarmee zorgen wij ervoor dat we meteen impact maken in het land van herkomst. Biodiversiteit, weinig bestrijdingsmiddelen en een eerlijke prijs voor de koffieboeren zijn het gevolg van onze keuze. Daarnaast is ook koffiedrinkend Nederland steeds bewustere keuzes aan het maken en sluiten deze keurmerken daar goed op aan.

Onze koffies
Wil je proeven. Wij hebben inmiddels meer dan 20 verschillende koffies op voorraad. Daarmee weten we zeker dat we altijd een koffie in huis hebben die alles op het wensenlijstje af kan vinden.

Ons Ambacht
Hier maken wij het verschil. Onze koffie wordt 5 dagen in de week vers gebrand aan de hand van speciaal ontwikkelde brandprofielen. Deze brandingsprofielen zijn gebaseerd op de slow roast techniek. Hiermee geven we de smaken in de koffiebonen de kans om zich volledig te ontwikkelen. En dat proef je in het eindresultaat! Verwacht koffie die perfect is uitgebalanceerd en recht doet aan het gebied waar de koffie vandaan komt. Vers gebrande koffie is wat ons betreft dan ook het beste wat er is en dat laten we graag aan jullie proeven.

Adres
Asschatterweg 233
3831 JP Leusden
2021
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Little Roastery

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Koffie

Afkomstig van een leverancier buiten de EU

Biologische producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie, fairtrade producten, ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Wij kopen onze koffie altijd gecertificeerd (Rainforest Alliance, Fairtrade, UTZ, Biologisch), volledig traceerbaar tot aan de boer of via direct trade. Wij branden 0nze koffie in onze eigen micro koffiebranderij volgens de slow roast methode. Verwacht (h)eerlijke, verse met passie en enthousiasme gebrande koffie!

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.