Bied een locatie aan en ondersteun een duurzaam voedselsyteem!

Waarom een locatie aanbieden?

Een plaats aanbieden voor een Buurderij betekent bijdragen aan een eerlijk en duurzaam voedselsysteem bij een Europees netwerk van meer dan 1000 Buurderijen, 10.000 Producenten en 900.000 Buren.

Bovendien biedt dit tal van voordelen voor jouw locatie:

Breid jouw publiek uit

Jouw locatie kan een centraal punt worden voor mensen die de Buurderij bezoeken. We hebben gemiddeld 20 bestellingen per Bijeenkomst, per week.

Krijg visibiliteit

Al meer dan 10 jaar is Boeren & Buren op internationaal niveau een pionier in de korte keten. Het vernieuwende model lokt vaak de nieuwsgierigheid van verschillende media: nationale en lokale pers, radio en tv.

Creëer een moment van gezelligheid in jouw ruimte

Geef jezelf en je buurt toegang tot lokaal voedsel en maak van jouw pand een wekelijkse ontmoetingsplaats voor een levendige gemeenschap.

Opvoeding over goed eten

Workshops, proeverijen en activiteiten worden georganiseerd door de Buurderij-Verantwoordelijke: het zijn extra activiteiten voor jouw vaste klanten.

Locatievoorwaarden

Het is van essentieel belang dat de locatie aan het maximum van de volgende criteria voldoet, zodat de Bijeenkomst in goede omstandigheden plaatsvindt.

  • Ten minste 30 m² ruimte zodat de Buurderij-Verantwoordelijke en de Producenten hun producten kunnen plaatsen en de Buren deze gemakkelijk kunnen ophalen.
  • 3 of 4 uur per week zodat de Verantwoordelijke tijd heeft om de ruimte voor te bereiden, de Producenten en de Buren te verwelkomen en de ruimte na afloop van de Bijeenkomst op te ruimen.
  • Een beschutte en gemakkelijk toegankelijke ruimte zodat het het hele jaar door werkt, ongeacht de weersomstandigheden. Een nabijgelegen parkeerplaats is een pluspunt, om de producten uit te laden en gemakkelijk te parkeren.
  • Een win-win systeem: De meeste ruimten worden gratis aan Buurderijen aangeboden. Deze wint namelijk aan zichtbaarheid, dynamiek en potentiële nieuwe klanten.

Wat is een Buurderij?

Een Buurderij is een gemeenschap van consumenten die het mogelijk maakt lokale en seizoensgebonden producten uit de korte keten te kopen, tegen een eerlijke prijs voor de Producenten.

Elke week organiseert de Buurderij-Verantwoordelijke de Bijeenkomst van de bestelde producten op de site van Boeren & Buren. Buren en producenten verzamelen zich op het afgesproken moment op deze boerenmarkt. Tijdens dit moment hebben we jouw locatie nodig.

Waar wacht je op?

Wil je een plek bieden aan een Buurderij?
Vertel ons wat meer over jezelf. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.