Ons verhaal

In de zomer van 2016 lanceert het netwerk van Boeren & Buren haar webplatform in Nederland, met als doel om ook hier zoveel mogelijk consumenten toegang te geven tot een lekkere en gezonde voeding en de lokale landbouw te ondersteunen. Onze missie is om de korte keten de beste tools in handen te geven en een netwerk uit te bouwen om samen het voedselsysteem te verbeteren.

Oorspronkelijk komt dit innovatieve concept overgewaaid uit Frankrijk en na vijf jaar hard werken telt het hele netwerk in Europa dan al meer dan 800 Buurderijen: in Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Duitsland. En Nederland hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis!

Boeren & Buren verenigt de cultuur van het sociaal ondernemerschap met de creativiteit van de digitale innovatie en vormt een unieke sociale en solidaire onderneming. Elke Buurderij-Verantwoordelijke bouwt zelfstandig zijn of haar persoonlijke project uit, binnen het kader van deze collectieve logica. Samen schetsen al deze micro-ondernemingen de contouren van een nieuwe sociale en positieve economie, lokaal en op mensenmaat. Het is dankzij deze energie dat we werken om ons netwerk te doen leven, groeien en bloeien.