Gezond, eerlijk eten, met een gerust geweten. Dat is de droom van iedereen - en Boeren & Buren neemt deze droom serieus. Wij geloven dat het met de korte keten werkelijkheid kan worden. Onze tools & diensten bieden je de mogelijkheid rechtstreeks van de producent te kopen, zodat de korte keten zich uitbreidt en onze maatschappij transformeert.

Er staat een platform en een team voor je klaar om je stap voor stap te begeleiden bij de oprichting van je eigen korte keten:

1. Een lid van ons team zal je bij alle stappen je van je Buurderij-project ondersteunen en begeleiden.

2. Op de website kan je in contact komen met de Buren en Boeren en kunnen jullie je enthousiasme delen, zodat je meer dan alleen een commerciële relatie met elkaar opbouwt.

3. Met onze gratis online (producentengids, berichten…) en offline communicatietools (affiches, flyers, schorten…) kan je jouw Buurderij lokaal in de kijker zetten.

4. In het participatieve opleidingscentrum heb je toegang tot alle ervaringen en kennis die de Buurderij-Verantwoordelijken sinds de oprichting van het netwerk hebben opgedaan.

5. Wij houden je regelmatig schriftelijk op de hoogte over gebeurtenissen en projecten in het Boeren & Burennetwerk.

6. Ons team staat elke werkdag voor je klaar om je te helpen met je vragen

Er staat een platform en een team voor je klaar om je te helpen bij het aanbieden van je producten, de uitbreiding van je verkoop en de optimalisering van je logistiek:

1. Op de website kan je je producten gemakkelijk uploaden, promoten en verkopen; facturen worden automatisch gegenereerd, net als alle andere boekhoudkundige documenten die je boekhouding vereenvoudigen.

2. Met de sociale tools kan je in contact blijven met je klanten en uitleggen wat je doet en hoe je werkt.

3. De communicatie van het team van Boeren & Buren (op nationaal niveau) en de Buurderij-Verantwoordelijken (op lokaal niveau) zorgt voor een steeds groter wordende klantenkring.

4. Er worden regelmatig opleidingen, rondetafelgesprekken en evenementen in je buurt georganiseerd om samen het netwerk op te bouwen.

5. Wij houden je elke week schriftelijk op de hoogte over gebeurtenissen en projecten in het Boeren & Burennetwerk.

6. Ons team staat elke werkdag voor je klaar om je te helpen met je vragen.

Dankzij het Buurderij-netwerk en het platform krijg je toegang tot goed en eerlijk voedsel, wordt de lokale landbouw ondersteunt en worden de sociale banden in je buurt of dorp aangehaald:

1. De verkooppagina's zijn duidelijk en intuïtief. Je kan er waar en wanneer je wilt bestellingen plaatsen.

2. Het gezamenlijke werk van het team van Boeren & Buren en de Buurderij-Verantwoordelijken garandeert een ruim aanbod aan lokale kwaliteitsproducten.

3. Op de website kan je ideeën delen en van gedachten wisselen met je Buren, producenten en de Buurderij-Verantwoordelijke.

4. De Buurderij-Verantwoordelijke organiseert voor de Leden regelmatig lokale evenementen en bezoeken aan de Producenten.

5. Een regelmatige berichtgeving over milieu- en voedselvraagstukken die aanzetten tot nadenken.

6. Ons team staat elke werkdag voor je klaar om je te helpen met je vragen.