Kleine ambachtelijke bakkerij waar producten vers gemaakt worden, uitsluitend van lokaal Kollenberger spelt graan. Verder verkopen we lokale specialiteiten.
Als basis gebruiken we ons eigen desem, opgestart in 2013. Door het desem op een hoge temperatuur te laten rijzen krijgen we een typische zoet - zure smaak. Brood laten we minimaal 12 uur rijzen, voordat het gebakken wordt.
Veel grondstoffen of produkten zijn biologisch, of we proberen ze lokaal in te kopen. bv. appels uit Puth, honing uit Puth, stroop uit Schinnen, kersen uit Limburg, rengeloate pruimen uit Sweikhuizen, verschillende soorten jam uit Beek.
Atlantisch zeetzout voor ons brood kopen we rechtstreeks in uit Bretagne, Frankrijk.
Er worden geen mixen of broodverbetermiddelen gebruikt.
It comes from a local farmer
I use special flour, I use heritage varieties
The other ingredients used are : Desem, biologische zaden, noten,
My ingredients come from a national supplier
Organic ingredients, local ingredients (less than 150 miles)
I use natural yeast, I use baker's yeast, I use a pre-fermentation process
Electric oven
Kleine ambachtelijke bakkerij waar producten vers gemaakt worden, uitsluitend van lokaal Kollenberger spelt graan. Verder verkopen we lokale specialiteiten. Als basis gebruiken we ons eigen desem, opgestart in 2013. Door het desem op een hoge temperatuur te laten rijzen krijgen we een typische zoet - zure smaak. Brood laten we minimaal 12 uur rijzen, voordat het gebakken wordt. Veel grondstoffen o