Products from

Brood op de plank

Baker, Sweikhuizen
Björn Coenen
Björn Coenen started Brood op de plank in 2014. Their farm is located in Sweikhuizen, Limburg.

Their farm

Kleine ambachtelijke bakkerij waar producten vers gemaakt worden, uitsluitend van lokaal Kollenberger spelt graan. Verder verkopen we lokale specialiteiten.
Als basis gebruiken we ons eigen desem, opgestart in 2013. Door het desem op een hoge temperatuur te laten rijzen krijgen we een typische zoet - zure smaak. Brood laten we minimaal 12 uur rijzen, voordat het gebakken wordt.
Veel grondstoffen of produkten zijn biologisch, of we proberen ze lokaal in te kopen. bv. appels uit Puth, honing uit Puth, stroop uit Schinnen, kersen uit Limburg, rengeloate pruimen uit Sweikhuizen, verschillende soorten jam uit Beek.
Atlantisch zeetzout voor ons brood kopen we rechtstreeks in uit Bretagne, Frankrijk.
Er worden geen mixen of broodverbetermiddelen gebruikt.

Address
Kerkstraat 4a
6174 RE Sweikhuizen
2014
Established in
2
full-time employees

Brood op de plank's professions and practices

Flours

It comes from a local farmer

I use special flour, I use heritage varieties

Other ingredients

The other ingredients used are : Desem, biologische zaden, noten,

My ingredients come from a national supplier

Organic ingredients, local ingredients (less than 150 miles)

Fermentation

I use natural yeast, I use baker's yeast, I use a pre-fermentation process

Oven

Electric oven

Comments

Kleine ambachtelijke bakkerij waar producten vers gemaakt worden, uitsluitend van lokaal Kollenberger spelt graan. Verder verkopen we lokale specialiteiten. Als basis gebruiken we ons eigen desem, opgestart in 2013. Door het desem op een hoge temperatuur te laten rijzen krijgen we een typische zoet - zure smaak. Brood laten we minimaal 12 uur rijzen, voordat het gebakken wordt. Veel grondstoffen o

This information has been declared by the Producer.