Waelpoel Ambachtelijk Roken & Stoken staat voor het ambachtelijk verwerken van (voornamelijk) regionale grondstoffen die geproduceerd zijn met respect voor natuur en milieu.
Daarmee worden bijvoorbeeld likeuren en eau de vie's gestookt van biologisch hoogstamfruit, afkomstig van onder andere Plök, de Vereniging Natuurmonumenten en Stichting Sjweikeser Rèngelaot uit Sweikhuizen. Maar ook een Limburgse Gin, Jenever en Whisky worden gedistilleerd. Een deel van de distillaten rijpt momenteel in eiken vaten uit Spanje.
Naast het stoken (=distilleren) gaat Waelpoel in de toekomst, vlees, vis, groenten, kaas, noten etc., eveneens zoveel mogelijk regionaal en biologisch geproduceerd, roken op verschillende houtsoorten. Zo ontstaan smaakvolle, gerookte lekkernijen.
Op verzoek verzorgt Waelpoel proeverijen, presentaties en workshops.
06-11192230
info@rokenenstoken.nl
I use my own premise
Variabel; fruit, specerijen en granen
My ingredients come from a local farmer, My ingredients come from an EU supplier
I use organic ingredients, I use local products (-150 km), I use handmade ingredients
Afgeleide producten van lokaal gebrouwen bier
My ingredients come from a national supplier
I use local products (-150 km), I use handmade ingredients, I use products from a certified source
Alcohol
I produce the ingredients myself, My ingredients come from an EU supplier
I use handmade ingredients, I use local products (-150 km), I use products from a certified source
Een groot deel van mijn producten wordt samengesteld met gedestilleerd speciaal bier van de plaatselijke brouwerij; bijvoorbeeld de Gin, de Pompidom (appellikeur) en de 2 Bierlikeuren. De fruitlikeuren komen tot stand op basis van gedistilleerde fruitwijnen, die ik maak met lokaal biologisch (hoogstam-) fruit.