Safranière depuis 2011, je cultive et produit du safran en stigmates.
Désireuse de proposer un safran de qualité je cultive selon les exigences de la charte de l'association Safran Provence à laquelle j’adhère. La qualité est aussi reconnue par la norme ISO 3632.
L'exploitation est certifié en agriculture biologique et " haute valeur environnementale".
Nous cultivons aussi des pois chiches, des fèves, des plantes aromatiques et médicinales.
10 gekweekte soorten per jaar
Kweek in volle grond
Gebruik van organische meststoffen (mest, gier), gebruik van biologische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, toepassing van geïntegreerde biologische gewasbescherming
Afkomstig van een lokale landbouwer, op mijn boerderij geproduceerd
Biologisch zaaigoed, zelfgekweekt zaaigoed
Verwerking in mijn werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: sucre, citron,sel,
Ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer, ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier, ingrediënten afkomstig van een leverancier buiten de EU, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, op mijn boerderij geproduceerde ingrediënten
Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km), ingrediënten afkomstig van een gecertificeerde productie
Le sol est travaillé dans la mesure du possible en traction animale par colchique notre mule et comtesse, la jument. Les travaux trop dur sont réalisés par le tracteur. La ferme est labellisée bio et "haute valeur environnementale".