We zijn vissers op de Waddenzee en het Noordzeestrand. We zwerven over de hele Waddenzee. De vis die we leveren is deels gevangen door onszelf. Veel komt ook van collega's op Wad en Noordzee. We kopen hun vis via de veiling, zodat er 100% transparantie is. De vis wordt onafhankelijk gekeurd en gewogen. We weten van wie we kopen en bieden de visser een meerprijs voor goed gedrag op zee.
Zeevisserij, zoetwatervisserij
Statische visserij
Kleine visserij - enkele uren per vistrip, kustvisserij - enkele dagen per vistrip
Soort boot: niet ingevuld
Lengte van de boot < 12 meter
Verwerking in mijn werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Aleen biologisch, en het liefst van dichtbij
Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer, ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier
Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten
We willen bij Boeren & Buren beginnen met alleen onze Wilde Wad Oesters. Die rapen we zelf op wilde oesterbanken in de Waddenzee. We maken de oesters schoon en we verpakken ze in ons eigen 'schelpdierverzendcentrum' op de haven van Lauwersoog, een kleine hygiëinische werkplaats met NVWA-erkenning. Die erkenning is belangrijk, want dan mogen we onze eigen vangst verwerken en verpakken, met EG-nr.