Elegast maakt ambachtelijke cider van appels, peren en ander fruit uit Nederlandse hoogstamboomgaarden.
We maken een natuurcider uit puur sap. Elegast oogst zelf, perst zelf, en bereikt door langzame gisting in de wintermaanden een unieke complexiteit in smaken. Vegan en glutenvrij, en zonder kunstmatige extra's.
Met onze cider geven we een doel en nieuw inkomen aan historische hoogstamboomgaarden die vol natuurwaarden zitten. Je kunt met ons mee op oogstdagen in het najaar om de verstopte pareltjes van de Betuwe samen te ontdekken.
Aantal gekweekte soorten per jaar: niet ingevuld
Gebruikte kweektechnieken: niet ingevuld
Behandeling van de gewassen: niet ingevuld
Herkomst van het poot- of zaaigoed: niet ingevuld
Soort poot- of zaaigoed: niet ingevuld
Verwerking in mijn werkplaats
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld
De appels komen uit onbespoten hoogstamboomgaarden. Vaak hebben deze een Skal-keurmerk, dan is onze cider benoemd als 'organic'. Wanneer de boomgaarden geen keurmerk hebben, is onze cider niet genoemd als 'organic', maar wel onbespoten.