Elegast maakt ambachtelijke cider van appels uit Nederlandse hoogstamboomgaarden.
We maken een natuurcider uit puur sap. Elegast oogst zelf, perst zelf, en bereikt door langzame gisting in de wintermaanden een unieke complexiteit in smaak. Vegan en glutenvrij en waar mogelijk zonder toevoeging van sulfiet.
Met onze cider geven we nieuw inkomen aan historische hoogstamboomgaarden vol natuurwaarden. Je kunt met ons mee op oogstdagen in het najaar. Gedurende het hele jaar kun je op zondagmiddag in ons proeflokaal terecht voor proeverijen van onze Hard, Wild, Barrel aged en Fruit Ciders.
Aantal gekweekte soorten per jaar: niet ingevuld
Gebruikte kweektechnieken: niet ingevuld
Behandeling van de gewassen: niet ingevuld
Herkomst van het poot- of zaaigoed: niet ingevuld
Soort poot- of zaaigoed: niet ingevuld
Verwerking in mijn werkplaats
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld
De appels komen uit onbespoten hoogstamboomgaarden. Vaak hebben deze een Skal-keurmerk, dan is onze cider benoemd als 'organic'. Wanneer de boomgaarden geen keurmerk hebben, is onze cider niet genoemd als 'organic', maar wel onbespoten.