De producten van

De Duintuin

Tuinbouwer, Heemskerk
Andre Nelis
Andre Nelis heeft De Duintuin opgestart in 2014. Het bedrijf is gevestigd te Heemskerk, in Noord-Holland.

Het project

Groeien op De Duintuin
In 2014 is ons team met De Duintuin gestart. Ruim een hectare grond aan de Voorweg in Heemskerk, prachtig gelegen nabij de duinen. Daar kweken wij groenten, klein fruit en kruiden zonder daarbij kunstmest en bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Voor de verkoop: aan de weg, op de markt en aan bedrijven en instellingen.

Wij werken samen met andere biologische en duurzame telers uit de omgeving. We brengen groenten en fruit van die telers mee en kunnen zo het hele jaar rond een breed assortiment van groenten en fruit aanbieden.

Wij genieten van ons werk aan, in en rond De Duintuin. Alles is in ontwikkeling en wij zijn dat ook. Wij hebben nu 5 prachtige kassen en de nodige gereedschappen. We hebben een waterput en een beregeningsinstallatie. We hebben een kantine en een werkplaats. En bovenal: we zijn met een fantastische groep mensen. Wij verschillen in alles met elkaar; in herkomst, in leeftijd, in talenten, opleiding en (werk-)ervaring, noem maar op. We hebben ook verschillende doelen: dagbesteding, herstel, re-integratie, vrijwilligerswerk, betaald werk, ondernemen. Wat wij gemeen hebben is de lol en de wil om met elkaar te werken aan groei: van De Duintuin, van elkaar, van onszelf.

Zo verschillend als wij zijn, is ons werk: planten, wieden, bewerken, beregenen, oogsten, schoonmaken, verpakken, vervoeren, verkopen, verwerken, bedienen, rondleiden, begeleiden, administreren, (ook de website) onderhouden, afrekenen, lassen, timmeren, ramen lappen, taarten bakken, ontwerpen en meer. Iedereen heeft zijn plek en taken. En wat we allen doen is meedenken. Want er is nog zoveel te ontwikkelen: de productie verhogen, de nieuwe kassen inrichten, de grond verrijken, vergeten groenten kweken, de verkoopkramen aan de weg verbeteren, op diverse markten staan, een interactieve website ontwikkelen, kippen houden, cursussen geven, recepten bedenken, smoothies maken, een abonnementensysteem uitwerken, elkaars verschillen nog beter benutten, samenwerken, ook met scholen en bedrijven, en weer nieuwe activiteiten bedenken.

Zo groeien wij in de versterking van de aarde en de mensen en wij nodigen iedereen uit met ons mee te groeien. Welkom! En als het ooit tijd is om afscheid te nemen omdat je elders verder wilt groeien, dan hopen we dat het in de geest zal zijn waarin Joost en Paul dat laatst deden: “We hebben genoten om bij jullie te werken. Dank voor de prettige samenwerking”.

Het team van De Duintuin

Adres
Rijksstraatweg 205A
1969 LG Heemskerk
2014
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van De Duintuin

Gewassen

25 gekweekte soorten per jaar

Kweek in volle grond, kweek in koude kassen

Behandeling van gewassen

Gebruik van organische meststoffen (mest, gier), naleving van de principes van de biodynamische landbouw

Poot- en zaaigoed

Afkomstig van een binnenlandse leverancier, op mijn boerderij geproduceerd

Biologisch zaaigoed, zelfgekweekt zaaigoed

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: witte kool, wortel, ui en laurier

Op mijn boerderij geproduceerde ingrediënten, ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer

Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten

Opmerking

Wij produceren onze eigen zuurkool uit het vat.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.