Boeren & Buren
De producten van

Bakkerij Fermento

Bakker/Banketbakker, Alkmaar
Dick Van Der Breggen
Dick Van Der Breggen heeft Bakkerij Fermento opgestart in 2013. Het bedrijf is gevestigd te Alkmaar, in Noord-Holland.

Het project

DUURZAAM en BIOLOGISCH

Wij werken met volledig biologische grondstoffen

Ons met zorg gebakken brood wordt in de bakkerij gemaakt van volledig biologische grondstoffen. In de bakkerij aan de Kennemerstraatweg 6, is ook onze brood en banketwinkel gevestigd. U bent van harte welkom in onze lunchroom, voor een heerlijke kop koffie, thee of glaasje limonade met een taartje of een tosti. Bij het brood van Bakkerij Fermento draait het om de basis: meel, water, zout. Ons brood bakken we zonder toeters en bellen (en zonder toevoegingen): ambachtelijke, pure broden met rijke, eerlijke smaken wij bakken met eigen recepturen van waar mogelijk lokale grondstoffen die uitsluitend biologisch zijn. Dit doen we dan met ervaren bakkers die onze collega’s helpen voor u het lekkerste brood en banket te bakken. Geen industrieel proces, maar echt vakmanschap en handgemaakt!

De basis van onze prachtige desembroden met ongeëvenaarde zacht-zure desemsmaak vormt ons eigen, al bijna dertig jaar oude, desemcultuur. Slow food is tegenwoordig een hype, maar voor Bakkerij Fermento is dit al dertig jaar onze signatuur: door buitengewoon lange rijpingsprocessen krijgen onze broden hun intense smaak en mooie structuur.

Onze bakkerij staat open voor mensen met beperking, biedt hen een veilige en leerzame baan om hen zo de dag zinvol door te laten brengen en een waardevolle toekomst op te bouwen. Wij willen graag een veilige plaats bieden voor iedereen die in hun huidige situatie wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit doen wij door het creëren van een prettige werkplek, het bieden van duidelijkheid en regelmaat voor mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt.

Een deel van onze collega's, van de Raphaëlstichting, wegen het deeg voor de broden af, maken de broden op en snijden ze. Vervolgens bezorgen zij deze met de bakfiets bij u thuis of op kantoor of bij uw bedrijfskantine. Onze samenwerking met de Raphaëlstichting vindt u ook terug in de samenwerking met Korenmolen & grutterij ’t Roode Hert en Korenmolen & grutterij de Otter waar onze producten ook verkrijgbaar zijn en vice versa voeren wij in ons assortiment hun producten.

Bakkerij Fermento
kennemerstraatweg 6, 1815 LA Alkmaar
+31 (0) 72 3001 002

Bakkerij | Winkel | Lunchroom
Openingstijden:
Ma t/m Vrijdag 08:30-16:00
Zaterdag 08:00-15:00

info@bakkerijfermento.nl | fermento.nl

Korenmolen ’t Roode Hert
Frieseweg 102, 1823 CG Alkmaar

Korenmolen de Otter
Noordschermerdijk 1. 1842 EL Oterleek

Adres
kennemerstraatweg 6 - 1815 LA Alkmaar
1815 LA Alkmaar
2013
Jaar van oprichting
8
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Bakkerij Fermento

Meel

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een Nederlandse leverancier

Meel van oude graansoorten, biomeel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Bloem, Water, Gist, Zout, Suiker, Scharrel eieren & Boter

Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biologische ingrediënten, fairtrade producten, ambachtelijke ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km), ingrediënten afkomstig van een gecertificeerde productie

Gisting

Natuurlijke zuurdesem

Oven

Elektrische oven

Opmerking

Al deze biologische grondstoffen worden gecontroleerd en hiervan maken we de desem voor ons brood en stellen we de receptuur voor het banket samen. Onze recepten stellen we zelf samen zodat alles zo natuurlijk mogelijk is. Wij zijn gecertificeerd bij het Skal en dragen trots het keurmerk voor onze duurzaam, biologisch geproduceerde producten.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.