De producten van

de Regte Heijden

Melkkoeienhouder, Riel
Harriëtte Van Roessel
Harriëtte Van Roessel heeft de Regte Heijden opgestart in 2015. Het bedrijf is gevestigd te Riel, in Noord-Brabant.

Het project

Wij Wim en Harriëtte van Roessel – van der Heijden hebben in Riel; koeienbedrijf “de Regte Heijden”. Onze boerderij en weilanden grenzen aan natuurgebied de Regte Heide.
Wij werken biologisch omdat dit het beste is voor bodem, plant, dier mens en omgeving. Op onze droge zandgrond kunnen onze gehoornde koeien, kalfjes en ossen vrijwel het hele jaar door buiten lopen in de (bos)weide. In een familiekudde, waar kalfjes zeker 5 maanden bij de moederkoe mogen blijven, waar geen antibiotica wordt gegeven, waar de dieren 100% gras met kruiden eten, gewoon hun hoorns mogen houden en veel bewegen om zo aan hun dagelijks voedsel te komen.

Onze bedrijfsfilosofie is; het samenwerken met de natuur, leren van de natuur en kijken hoe alles in de natuur functioneert. Wij hechten veel belang aan het op natuurlijke wijze houden van koeien. Om zo hoogwaardig en gezond voedsel te produceren.

Maar er is meer dan melk alleen!
…ZUIVEL. We maken zuivel van onze melk. Een heel belangrijke vergeten broer van melk is …VLEES.
Om melk te kunnen geven, moet een koe eerst een kalfje krijgen. Om de melkproductie te houden, moet ongeveer elk jaar een kalfje geboren worden. Van deze kalfjes is de helft een stiertje. Omdat wij vinden dat ook stierkalfjes in een kudde horen, blijft een aantal op het bedrijf tot ze slachtrijp zijn.
Ze weiden jaarrond, als het nodig is voeren we ze bij met alleen gras en hooi. Volledig grasgevoerd; dus geen krachtvoer en mais. Zo groeien ze in hun eigen (langzamere) tempo. Zonder antibiotica en inentingen.

Een landbouwbedrijf met een eigen individualiteit. Waar we op een verantwoorde manier voedsel produceren met de nadruk op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Onze producten:
– 100% gras gevoerde dagverse zuivel o.a. melk, yoghurt, karnemelk, boter, koeienvlaai (vanille), koeienvlaai (chocolade), rijstepap en chocolademelk.
– 100% gras gevoerd rundvlees

Adres
Oude Tilburgsebaan 12a
5133 BE Riel
2015
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van de Regte Heijden

Dieren

150 dieren

Gehouden rassen: niet ingevuld

Teeltmethoden

De dieren worden op de veehouderij geboren

Veehouderij met vrije uitloop

Voer

Voer op basis van gras of andere voedergewassen

Op mijn boerderij geproduceerd, afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een Nederlandse leverancier

Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)

Behandeling van de dieren

Behandelingsfrequentie: niet ingevuld

Homeopathische behandeling, behandeling met etherische oliën

Verwerking en secundaire ingrediënten

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: cacaopoeder, vanillestokje, maizena, eieren, suiker, rijstekorrels, havervlokken, zuursel.

Ingrediënten afkomstig van een leverancier buiten de EU, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier

Biologische ingrediënten

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.