De producten van

Pluktuin van Geesje

Fruitteler, Groentekweker, Stadslandbouwer, Oudkarspel
Yoram Van De Reep
Yoram Van De Reep heeft Pluktuin van Geesje opgestart in 2019. Het bedrijf is gevestigd te Oudkarspel, in Noord-Holland.

Het project

Bij Pluktuin van Geesje kun je zelf fruit, groenten en bloemen plukken en volgend jaar ook eieren en noten rapen. We laten met onze onderneming bezoekers in aanraking komen met hoe voeding op natuurlijke wijze tot stand komt. Op deze manier kunnen we een bijdrage leveren aan de natuur-, cultuur- en landschapsbeleving van het recreatiegebied Geestmerambacht.

De wijze van aanplant en het beheer is innoverend. Het systeem is uitgedacht om een natuurlijke weerstand te bieden tegen ziekten en plagen door het opbouwen van een gezond ecosysteem. Ons streven is om onbespoten fruit te telen door de diversiteit en extensieve aanplant. We combineren plantaardige teelt met geïntegreerde veehouderij.

Door het bieden van educatie, onder andere aan scholen, delen we kennis over biologische teelt en de samenwerking met de natuur. Op deze wijze werken we aan het bewustzijn rondom voeding van de huidige en volgende generatie.

We gaan op biologisch-dynamische en natuurinclusieve wijze voedsel produceren, dit betekend dat we streven naar gesloten kringlopen (circulair) en naar een gezonde bodem voor gezonde planten en dieren. We passen het systeem aan de behoeften van het dier aan, werken in samenwerking met de natuur en zullen de biodiversiteit verhogen.

Op het bedrijf worden creatieve en kunstzinnige workshops gegeven en andere activiteiten georganiseerd.

We bieden vrijwilligers de mogelijkheid om bij te dragen aan een sociaal, ecologisch initiatief. Door het planten van fruitbomen, hazelaars, kleinfruit en de windsingel dragen de vrijwilligers bij aan een gezonder klimaat en het verhogen van de biodiversiteit.
We zijn de vele vrijwilligers zeer dankbaar voor hun inzet en enthousiasme, het stimuleert ons nog meer om er iets bijzonders van te maken!

Adres
Wagenweg 6
1724 PT Oudkarspel
2019
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Pluktuin van Geesje

Geen informatie beschikbaar

De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.