LET OP>>>>LET OP>>>>> Door de manier van werken met een heel lang rijsproces, kunnen we de bestellingen die na zondagnacht nog binnenkomen niet garanderen!
Hebben we het door u bestelde niet meer, dan zoeken we een brood wat er zoveel mogelijk op lijkt, zodat u niet bang hoeft te zijn dat u niets krijgt.
Wij zijn een kleine Skal-gecertificeerde biologische bakkerij.
We werken zonder toevoegingen en allerlei E-nummers
ook kleurstoffen komen er bij ons niet in evenals het toevoegen van enzymen, dat willen we niet.
In onze bakkerij staan er naast ovens en kneders geen machines.
Wij verwerken het deeg met de hand en geven het deeg een lang rijsproces, daardoor hoeven we geen suikers te gebruiken en creeëren we een fantastische smaakbeleving.
Ook vinden wij het belangrijk om alleen stoffen te gebruiken die je lichaam herkent en waardoor je lichaam dus optimaal gebruik van de voedingsstoffen kan maken.
Wij gebruiken zo weinig mogelijk zout en dan ook alleen het keltische zeezout, wat nog volop mineralen bevat.
Onze broden bevatten geen koemelkbestanddelen, waardoor ook veganisten ons brood kunnen eten.
Onze desembroden bevatten absoluut geen gist.
En als gist gebruiken we alleen biologische gist.
Sinds kort zijn we naast bio gecertificeerd, ook EKO gecertificeerd, waardoor je er zeker van kunt zijn dat we op een goede manier met onze mensen en leveranciers omgaan. Ook het milieu heeft bij ons alle aandacht.
Wilt u/jij iets hebben wat niet bij onze produkten staat, vraag er naar, wellicht kunnen we het gaan maken.
Wij hebben er zin in, Gerard & Suus
Afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een Nederlandse leverancier
Biomeel, meel van oude graansoorten
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: noten, rozijnen, krenten, cranberry, drank
Ingrediënten afkomstig van een leverancier buiten de EU
Biologische ingrediënten, fairtrade producten, ambachtelijke ingrediënten
Natuurlijke zuurdesem
Gasoven
We werken sinds kort met de molen hier op de dijk en met boeren uit de omgeving, waardoor onze ecologische footprint een ecologische fingerprint is geworden. Als rijsmiddel gebruiken we voor onze gistbroden biologisch gist. Bij de productie van bakkersgist komt er veel sterk vervuild water in het milieu terecht.