Kleine ambachtelijke bakkerij waar producten vers gemaakt worden, uitsluitend van lokaal Kollenberger spelt graan. Verder verkopen we lokale specialiteiten.
Als basis gebruiken we ons eigen desem, opgestart in 2013. Door het desem op een hoge temperatuur te laten rijzen krijgen we een typische zoet - zure smaak. Brood laten we minimaal 12 uur rijzen, voordat het gebakken wordt.
Veel grondstoffen of produkten zijn biologisch, of we proberen ze lokaal in te kopen. bv. appels uit Puth, honing uit Puth, stroop uit Schinnen, kersen uit Limburg, rengeloate pruimen uit Sweikhuizen, verschillende soorten jam uit Beek.
Atlantisch zeetzout voor ons brood kopen we rechtstreeks in uit Bretagne, Frankrijk.
Er worden geen mixen of broodverbetermiddelen gebruikt.
Afkomstig van een lokale landbouwer
Speciaal meel, meel van oude graansoorten
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Desem, biologische zaden, noten,
Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier
Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km)
Natuurlijke zuurdesem, bakkersgist, bereiding van het voordeeg
Elektrische oven
Kleine ambachtelijke bakkerij waar producten vers gemaakt worden, uitsluitend van lokaal Kollenberger spelt graan. Verder verkopen we lokale specialiteiten. Als basis gebruiken we ons eigen desem, opgestart in 2013. Door het desem op een hoge temperatuur te laten rijzen krijgen we een typische zoet - zure smaak. Brood laten we minimaal 12 uur rijzen, voordat het gebakken wordt. Veel grondstoffen o