De producten van

"Boerderijwinkel-Fromberg"||"Ceres"Wijn+ "Van'Kan"Scharrelvlees+"Mergelland"Zuivel

Slager, Zoogkoeienhouder, Zoogschapenhouder, Varkenshouder, Voerendaal
Anke Van Kan
Anke Van Kan heeft "Boerderijwinkel-Fromberg"||"Ceres"Wijn+ "Van'Kan"Scharrelvlees+"Mergelland"Zuivel opgestart in 2010. Het bedrijf is gevestigd te Voerendaal, in Limburg.

Het project

Hallo, mag ik even voorstellen.
Wij zijn Bart, Anke, Larissa en Vicky
Samen runnen wij in het mooie Zuid-Limburgse Fromberg (vlak bij Wijlre) een scharrelvleesbedrijf, bestaande uit zelf gefokte vleesrunderen, varkens, vleesschapen en vleeskuikens,
scharrelkippen voor de verse eieren en jonge leghennen voor de verkoop.

De verkoop wordt verzorgd door de Boerderijwinkel.

Naast de eigen boerderijproducten verkoopt "Boerderijwinkel Fromberg" ook zuivelproducten (boter, kaas, karnemelk, yoghurt, vla, rijstepap.) van "Zuivelboerderij Mergelland" uit Reijmerstok en wijn van "Wijndomein Ceres"
Deze producten worden ook aangeboden aan "Buurderij WM" in Sittard.

Vlees van "Scharrelvleesboerderij Van Kan",
Wijn van "Wijndomein Ceres" en
Zuivel van "Zuivelboerderij Mergelland"
laten U, tijdens ontbijt, lunch, diner en borreluurtje,
genieten van de kracht van het groene hart van Zuid-Limburg!
Dus op naar Boerderijwinkel Fromberg in de Buurderij.
---------------------------------------------------------
"Wijndomein Ceres"
Ceres, godin in het Heuvelland
Het Ceres wijndomein bevindt zich in het hart van het Zuid-Limburgse Heuvelland. De wijngaarden liggen op de zuidelijke hellingen van de Fromberg, tussen de weilanden waar onze zoogkoeien grazen.
Dit gebied is gekwalificeerd als één van de mooiste en beste terroirs van de provincie. Met de term terroir wordt niet alleen de grond bedoeld waar de ranken in groeien, maar het samenspel van alle plaatselijke factoren die de kwaliteit van de druiven en de wijn beïnvloeden.
Bodemsamenstelling, microklimaat, waterhuishouding, maar ook de inrichting van aangrenzende gebieden alsmede fauna en flora zijn enkele van die factoren. Logisch dat de Romeinen deze gronden al op hun waarde wisten te schatten en dat er vanaf die Romeinse tijd tot het verbod van Napoleon op wijnbouw in Nederland, hier vrijwel onafgebroken wijn is geproduceerd. Ceres zet deze oude traditie met stijgend succes voort…..
-----------------------------------------------------------------
"Zuivelboerderij Mergelland",
Uniek in Zuid-Limburg een zuivel- en kaasboerderij. In het hartje van Reijmerstok bevindt zich een melkveebedrijf met een eigen ambachtelijke zuivelverwerking.
Zuivelproducten uit het Mergelland vind je alleen op onze boerderij gemaakt van natuurlijke grondstoffen.
Onze koeien grazen in de zomer op de hellingweiden in ons prachtige Mergelland. Wij dragen er zorg voor dat de koeien het juiste voer krijgen en dat de melk waar de kaas en andere zuivel van gemaakt wordt, vers is en van goede kwaliteit. De heerlijke smaak van onze producten is mede te danken aan onze grondsoort de löss. Aan diversiteit is geen gebrek, bij ons in de boerderijwinkel is er boerenkaas van jong tot oud te koop en een tal aan kruidenkazen. Verder hebben wij ook karnemelk, diverse soorten vla’s, halfvolle yoghurt naturel en met diverse vruchten smaken, rijstepap en echte Limburgse flötkiës
Meer weten over "Zuivelboerderij Mergelland",
Klik hier:
"m.facebook.com/Zuiv.."
---------------------------------------------------
"Landbouwbedrijf Van Kan"
Ruim 20 jaar geleden startte Bart, samen met zijn vader, in het, niet meer in gebruik zijnde, melkveebedrijf van de grootouders, met het hobbymatig fokken van vleesrunderen.
Uit de 4 zoogkoeien en een stier was in 2010 een kudde van 60 dieren (zoogkoeien, een stier en kalveren) ontstaan.
Hoewel Bart, naast deze hobby, nog als hovenier werkzaam was, vond hij het tijd om deze hobby, samen met Anke, bedrijfsmatiger te gaan voeren en is "Scharrelvleesboerderij Van Kan" ontstaan.
Hoewel het bedrijf minstens 2 maal zo groot moest worden om levensvatbaar te zijn wilde Bart geen tweede zoogkudde aankopen, maar ze zelf fokken en nog als hovenier te blijven werken. Dit is ons gelukt en in 2019 is het bedrijf volwassen.
Om het assortiment van de Boerderijwinkel uit te breiden zijn in 2012 naast de runderen enkele zeugen en een beer aangeschaft en in 2014, 20 schapen met 2 bokken.
Sinds vorig jaar (2017) laten we in de zomer vleeskuikens scharrelen in de jongveestal.
Onze runderen (het franse ras Blonde d'Aquitaine) kunnen nog op natuurlijke wijze afkalven. (Geen keizersnede)
Ons "Fromberger Landvarken" is een kruising van het Nederlands landvarken en de Belgische Piétrain.
Deze zijn geschikt om buiten gehouden te worden.
U kunt dus bij ons terecht voor een (h)eerlijk stukje rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kippenvlees van eigen dieren, die ca 7 maanden in de wei lopen.
De schapen komen alleen voor de bevalling naar de stal.
De runderen, varkens en schapen worden, op natuurlijke wijze door ons gefokt. (geen massaproductie met kunstmatige inseminatie)
Dierwelzijn vinden wij belangrijker dan voldoen aan de regeltjes voor biologisch.
Zo gebruiken wij kunstmest naast ons stalmest om de zoogkoeien minstens een maand vroeger in de wei te kunnen doen. We gebruiken absoluut geen preventieve medicatie, in welke vorm dan ook.
We hebben 65 zoogkoeien met 2 stieren, 25 schapen met 2 bokken en 2 zeugen met een beer.
Van april t/m november kopen we per 4 weken 60 vleeskuikens, die ca 8 weken op stro scharrelen in de open stal, waar in de winter de jonge zoogkoeien verblijven.
We brengen de slachtdieren met een veevervoer-aanhangwagen zelf naar de slachthuizen en verwerken de karkasssen in de eigen slachtkeuken.
Dus geen gesleep met jongvee en slachtdieren door half europa of vlees uit Argentinië over de halve wereld, maar "van zaadje tot karbonaatje" uit één bedrijf op de Fromberg.
Motto:
"Geen dierenleed en milieuverontreiniging door transport over de halve wereld als je je vlees ook in de regio kunt produceren!"

Wilt u meer weten over Scharrelvleesboerderij Van Kan/Boerderijwinkel Fromberg,
(Passie, Doelstelling, Bedrijfsstructuur, enz), ga dan naar de site --natuurlijk-scharrelvlees-- van de groothandel in scharrelvlees. (Klik hier: "natuurlijk-scharrel..")
Als u in deze verhalen er van uitgaat dat wij in ons bedrijf; Boer, Groothandel en Slagerij in een zijn, dan krijgt u een goed beeld van ons bedrijf.
Beter dan op deze site kunnen wij het niet vertellen.

Geinteresseerd in 10 jaar "Boerderijwinkel Fromberg",
Klik hier;
"facebook.com/boerde.."

Adres
Frombergerweg 11
6367 PJ Voerendaal
2010
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van "Boerderijwinkel-Fromberg"||"Ceres"Wijn+ "Van'Kan"Scharrelvlees+"Mergelland"Zuivel

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Scharrelvlees

Productie op eigen bedrijf

Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Kruiden, specerijen en zout.

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Producten afkomstig van conventionele ketens

Opmerking

Een slager verwerkt het scharrelvlees (Uitbenen, stukken, enz.) met hulp van Bart en Anke in eigen slachtkeuken. Hierna wordt het product vacuüm verpakt en diepgevroren. Op de verwerkingsdag als de slager aanwezig is wordt het vlees ook vers verkocht.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.