De producten van

wijngaard de Deelgaarderberg

Wijnbouwer, Maria Hoop
Nicole Wilms-gielkens
Nicole Wilms-gielkens heeft wijngaard de Deelgaarderberg opgestart in 2003. Het bedrijf is gevestigd te Maria Hoop, in Limburg.

Het project

In 2003 is het idee ontstaan bij Jos en Nicole Wilms-Gielkens om een wijngaard te beginnen. Na de nodige voorbereidingen werden in 2004 de eerste wijnstokken geplant op een perceel in Maasbracht. Er werden 2 soorten aangeplant namelijk Solaris (wit) en Acolon (rood). Hiervan is in 2006 de eerste keer geoogst. In 2007 besloot de toenmalige gemeente Maasbracht dat zij het perceel nodig had voor uitbreiding met woningbouw. Naarstig werd er gezocht naar een geschikt perceel. Dit werd gevonden in Maria-Hoop. In het najaar van 2007 zijn dan ook de wijnstokken verplant van Maasbracht naar Maria-Hoop. Tevens is toen gestart met de bouw van onze wijnkelder. Vanaf 2008 worden er jaarlijks een aantal rijen met wijnstokken aan onze wijngaard toegevoegd. Deze uitbreiding zal ook in de komende jaren voortgezet worden. Momenteel bestaat onze wijngaard uit 4 percelen in totaal ongeveer 3 hectare groot. Met 10 druivensoorten. In 2018 is er een wijngaard aangeplant in de Historische Tuin van Kasteel Montfort. Hier worden de stokken geadopteerd. Wij streven naar een zo duurzaam mogelijk product en onze wijnen zijn van zeer goede kwaliteit. De wijnkennis werd enerzijds opgedaan door de landbouwkundige achtergrond die Jos heeft als onderzoeker bij Wageningen Universiteit. Daarnaast heeft hij in 2006 en 2012 diverse cursussen over wijnbouw en vinificatie gevolgd.

Adres
Diergaarderstraat West 4
6105 CK Maria Hoop
2003
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van wijngaard de Deelgaarderberg

Gewassen

5 gekweekte soorten per jaar

Kweek in volle grond, kweek in kelders

Behandeling van gewassen

Gebruik van conventionele meststoffen, gebruik van organische meststoffen (mest, gier), gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen, gebruik van biologische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, toepassing van geïntegreerde biologische gewasbescherming

Poot- en zaaigoed

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Conventioneel zaaigoed

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: vinificatiemiddelen

Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU

Lokale ingrediënten (-250km)

Opmerking

Onze druiven worden duurzaam geteeld en verwerkt tot prachtige wijnen op een zo natuurgetrouwe wijze. Gebruikmakend van wat de natuur ons geeft aan bijvoorbeeld suikers.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.