Boeren & Buren
De producten van

Stichting De Hof van Seghwaert

Fruitteler, Zoetermeer
De Hof Van Seghwaert
De Hof Van Seghwaert heeft Stichting De Hof van Seghwaert opgestart in 2014. Het bedrijf is gevestigd te Zoetermeer, in Zuid-Holland.

Het project

De Hof van Seghwaert is een historische boomgaard midden in de wijk Seghwaert in Zoetermeer. Bewoners van deze wijk hebben het initiatief genomen om deze perengaarde te behouden als cultureel erfgoed en hem om te vormen naar een sociaal en groen trefpunt in de wijk Seghwaert. We werken voor 100% met vrijwilligers.
In november 2014 zijn we van start gegaan en in 6 jaar tijd zijn een bijenstal, kippenhok, stiltetuin, wijngaard en een moestuin incl. kas gerealiseerd. Verder hebben we sinds 2017 een eigen clubgebouw (Conference huis) en daarnaast een terras met buitenkeuken en pizzaoven. Dit alles doen we samen met andere maatschappelijke organisaties zodat de boomgaard, naast een ontmoetingsplek voor de buurt, ook kansen biedt voor participatieprojecten. Kom eens een kijkje nemen! Het adres is Gaardedreef 169 in Zoetermeer (tegenover station Randstadrail Seghwaert), ingang in het parkje.
De perenbomen in de boomgaard worden op een milieuvriendelijke manier onderhouden, dus zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Van de jaarlijkse perenoogst (tussen de 3.500 en 5.500 kg) wordt door Schulp een heerlijk perensap gemaakt. Dit sap is ongeopend buiten de koelkast houdbaar voor minimaal 1 jaar. Het perensap wordt geleverd in een fles van 1 liter, en is gemaakt van de perenrassen Conference (90%) en Doyenné du Comice (10%).

Adres
Gaardedreef 169
2723 AZ Zoetermeer
2014
Jaar van oprichting
5
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Stichting De Hof van Seghwaert

Werkplaats

Type verwerkingswerkplaats: niet ingevuld

Basisingrediënt

Peren

Productie op eigen bedrijf

Biologische producten, lokale producten (-250km)

Secundaire ingrediënten

Nvt

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Nvt

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.