Boeren & Buren
De producten van

Ulmus

Bakker/Banketbakker, Amsterdam
Yoeri Joosten
Yoeri Joosten heeft Ulmus opgestart in 2018. Het bedrijf is gevestigd te Amsterdam, in Noord-Holland.

Het project

Brood
In onze bakkerij gebruiken we technieken waarbij we zo min mogelijk toevoegen. Ons zuurdesem fermenteert en rijst ons brood, wat resulteert in een veel gezonder en smakelijker brood. We houden ervan om te experimenteren met de verschillende granen. Zo malen we spelt, rogge en emmer granen zelf in onze kleine Mockmill, ontkiemen we rogge en maken we pap van haver of gerst om de veelzijdigheid van de smaken in ons brood te vangen.

Patisserie
In onze patisserie gebruiken we seizoensfruit, lokale eieren, melk en boter om de mooiste smaken en een impressie van het moment weer te geven. We lamineren ons croissantdeeg nu nog met de hand en hebben in de afgelopen jaren het deeg en de boter goed leren kennen. Het is een uitdaging om met Nederlandse tarwebloem een luchtig en knapperig croissantdeeg te maken, maar het is gelukt! Kenmerkend voor onze stijl is dat we de ingrediënten willen laten spreken en met de smaak een herinnering willen oproepen van een mooi moment.

Duurzaamheid in de voedselketen
Bij Ulmus staat duurzaamheid in de voedselketen op de voorgrond. We willen dat je een brood eet dat goed is voor jouw buik, maar ook voor de planeet. Door ons te richten op een korte voedselketen en onze ingrediënten in het seizoen, lokaal en biologisch of biodynamisch te kiezen hopen we een betere impact te maken op de wereld. We kopen alleen bij molenaars die ons kunnen vertellen waar de granen vandaan komen. Deze molens zijn traditionele windmolens die meel malen op steen.

Adres
Cabralstraat 7
1057 CD Amsterdam
2018
Jaar van oprichting
4
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Ulmus

Meel

Afkomstig van een Nederlandse leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer

Biomeel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Zeezout uit de Guerande

Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU

Ingrediënten afkomstig van een gecertificeerde productie, ambachtelijke ingrediënten

Gisting

Natuurlijke zuurdesem

Oven

Elektrische oven

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.