Boeren & Buren
De producten van

Hoeve Biesland

Slager, Bakker/Banketbakker, Veehouder (andere dieren), Groentekweker, Delfgauw
Linda Duijndam
Linda Duijndam heeft Hoeve Biesland opgestart in 1910. Het bedrijf is gevestigd te Delfgauw, in Zuid-Holland.

Het project

Hoeve Biesland is een biologisch-dynamische boerderij middenin de Bieslandse Benedenpolder van Delfgauw, tussen Delft, Den-Haag en Rotterdam. Hier kun je zien hoe onze koeien, kippen en schapen leven en hoe we met een diverse groep mensen aan verschillende boerderijproducten werken. De boerderij is van oudsher een melkveehouderij van de familie Duijndam maar in 2012 getransformeerd tot een coöperatie met veeteelt, een slagerij, een moestuin, een winkel, arbeidsmatige dagbesteding en een bakkerij.

Adres
Bieslandseweg 1
2645 BM Delfgauw
1910
Jaar van oprichting
9.5
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Hoeve Biesland

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Rundvlees en Lamsvlees

Productie op eigen bedrijf

Biologische producten, lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Kruiden en specerijen

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Biologische producten

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Op Hoeve Biesland houden we zo’n 300 Fleckvieh runderen. Het Fleckvieh ras stamt af van de roodbonte ‘Simmentaler’ en kenmerkt zich door een gedrongen postuur, zijn witte kop en sterke gezondheid. De koeien gaan gemiddeld na 7 jaar naar de slacht, de ossen na 3 jaar. Onze dieren worden gehouden volgens de normen van het Demeter Keurmerk, de standaard voor de bio-dynamische landbouw.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.