De producten van

haKOEna

Zoogkoeienhouder, Heerlen
Myriam Senden
Myriam Senden heeft haKOEna opgestart in 2016. Het bedrijf is gevestigd te Heerlen, in Limburg.

Het project

Hoe komt iets op je pad? Na jarenlang in allerlei functies bij derden te hebben gewerkt, kreeg ik in 2016 beschikking over het land dat al meer dan 200 jaar in onze familie is. Het voelde een beetje als thuiskomen bij mijn roots.

In de 60’s ben ik geboren op de Gillishof, ben de eerste dochter van Jan en Mia Senden. Mijn vader was een van de eersten die in de 70’s Limousins uit Frankrijk naar Nederland haalde. Ruim 40 jaar heeft hij Limousins gefokt.
Midden 80’s ben ik getrouwd met John, derde generatie slagersgeslacht. Hij begon in zijn examenjaar VWO een vleesgroothandel voor de horeca.
Je begrijpt dat ik door de jaren heen kennis en ervaring heb vergaard van land, vee en vleesverwerking. En aan online marketing zijn Fabio, onze jongste, en ik inmiddels verslingerd.

Het pad dat ik nu volg ligt vol met prachtige uitdagingen: wat is het beste voor onze koeien, het land en de mensen die voor haKOEna kiezen? Hoe genieten zij het meest? Daar zijn wij elke dag met veel plezier mee bezig.

Onze missie is: ervoor zorgen dat iedereen die met haKOEna in aanraking komt zoveel mogelijk kan genieten. Om te beginnen bij de koeien. Ze zijn zoveel mogelijk buiten, kunnen een open, lichte stal met stro in als ze dat willen, krijgen vooral gras en voer van eigen land. Antibiotica gebruiken we nooit preventief. Kortom, de koeien en varkens hebben het leven dat ze zouden kiezen als ze een keuze hadden. Omdat je als consument weet dat dit helemaal goed zit, kun jij zorgeloos genieten van het haKOEna-vlees. En daar genieten wij dan weer van. hakoena matata!

Adres
Ruth Firststraat 19
6418 PM Heerlen
2016
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van haKOEna

Dieren

16 dieren

Limousin en Blonde d'Aquitaine

Teeltmethoden

Dieren geboren op de veehouderij: niet ingevuld

Veehouderij met vrije uitloop

Voer

Voer op basis van gras of andere voedergewassen

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)

Behandeling van de dieren

Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn

Homeopathische behandeling

Verwerking en secundaire ingrediënten

Ik verwerk mijn producten niet

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

We bereiden (nog) geen producten van het haKOEna vlees. Het is puur vlees dat ruim de tijd kreeg om te rijpen en door slagers vakkundig is geportioneerd. Door het professioneel in te vriezen is het vlees heel lang houdbaar. We voegen uitsluitend een beetje peper, zout en kruiden aan de hamburgers en het gehakt toe.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.