Hoe komt iets op je pad? Na jarenlang in allerlei functies bij derden te hebben gewerkt, kreeg ik in 2016 beschikking over het land dat al meer dan 200 jaar in onze familie is. Het voelde een beetje als thuiskomen bij mijn roots.
In de 60’s ben ik geboren op de Gillishof, ben de eerste dochter van Jan en Mia Senden. Mijn vader was een van de eersten die in de 70’s Limousins uit Frankrijk naar Nederland haalde. Ruim 40 jaar heeft hij Limousins gefokt.
Midden 80’s ben ik getrouwd met John, derde generatie slagersgeslacht. Hij begon in zijn examenjaar VWO een vleesgroothandel voor de horeca.
Je begrijpt dat ik door de jaren heen kennis en ervaring heb vergaard van land, vee en vleesverwerking. En aan online marketing zijn Fabio, onze jongste, en ik inmiddels verslingerd.
Het pad dat ik nu volg ligt vol met prachtige uitdagingen: wat is het beste voor onze koeien, het land en de mensen die voor haKOEna kiezen? Hoe genieten zij het meest? Daar zijn wij elke dag met veel plezier mee bezig.
Onze missie is: ervoor zorgen dat iedereen die met haKOEna in aanraking komt zoveel mogelijk kan genieten. Om te beginnen bij de koeien. Ze zijn zoveel mogelijk buiten, kunnen een open, lichte stal met stro in als ze dat willen, krijgen vooral gras en voer van eigen land. Antibiotica gebruiken we nooit preventief. Kortom, de koeien en varkens hebben het leven dat ze zouden kiezen als ze een keuze hadden. Omdat je als consument weet dat dit helemaal goed zit, kun jij zorgeloos genieten van het haKOEna-vlees. En daar genieten wij dan weer van. hakoena matata!
16 dieren
Limousin en Blonde d'Aquitaine
Dieren geboren op de veehouderij: niet ingevuld
Veehouderij met vrije uitloop
Voer op basis van gras of andere voedergewassen
Afkomstig van een leverancier binnen de EU
Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)
Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn
Homeopathische behandeling
Ik verwerk mijn producten niet
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld
We bereiden (nog) geen producten van het haKOEna vlees. Het is puur vlees dat ruim de tijd kreeg om te rijpen en door slagers vakkundig is geportioneerd. Door het professioneel in te vriezen is het vlees heel lang houdbaar. We voegen uitsluitend een beetje peper, zout en kruiden aan de hamburgers en het gehakt toe.