Waelpoel Ambachtelijk Roken & Stoken staat voor het ambachtelijk verwerken van (voornamelijk) regionale grondstoffen die geproduceerd zijn met respect voor natuur en milieu.
Daarmee worden bijvoorbeeld likeuren en eau de vie's gestookt van biologisch hoogstamfruit, afkomstig van onder andere Plök, de Vereniging Natuurmonumenten en Stichting Sjweikeser Rèngelaot uit Sweikhuizen. Maar ook een Limburgse Gin, Jenever en Whisky worden gedistilleerd. Een deel van de distillaten rijpt momenteel in eiken vaten uit Spanje.
Naast het stoken (=distilleren) gaat Waelpoel in de toekomst, vlees, vis, groenten, kaas, noten etc., eveneens zoveel mogelijk regionaal en biologisch geproduceerd, roken op verschillende houtsoorten. Zo ontstaan smaakvolle, gerookte lekkernijen.
Op verzoek verzorgt Waelpoel proeverijen, presentaties en workshops.
06-11192230
info@rokenenstoken.nl
Heeft een eigen werkplaats
Variabel; fruit, specerijen en granen
Afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een leverancier binnen de EU
Biologische producten, lokale producten (-250km), ambachtelijke producten
Afgeleide producten van lokaal gebrouwen bier
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie
Alcohol
Ik produceer het, afkomstig van een leverancier binnen de EU
Ambachtelijke producten, lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie
Een groot deel van mijn producten wordt samengesteld met gedestilleerd speciaal bier van de plaatselijke brouwerij; bijvoorbeeld de Gin, de Pompidom (appellikeur) en de 2 Bierlikeuren. De fruitlikeuren komen tot stand op basis van gedistilleerde fruitwijnen, die ik maak met lokaal biologisch (hoogstam-) fruit.