In de buurtschap Oele bij Hengelo aan de Nijhuisbin¬nenweg 16 ligt boerderij “ERVE NIJHUIS”.
Het is één van de vele boerderijen die bij het land¬goed TWICKEL horen, dit is te zien aan de zwart witte luiken.
Het bedrijf houdt zich bezig met het fokken en mesten van vleesvee. In de zomer lopen de kalveren bij de koeien in de wei en drinken bij de moeder. De dieren worden gevoerd en gemest tot ze twee jaar zijn. Hierna worden ze door een vakkundig slager geslacht en uitgebeend. Het eindproduct wordt aan huis verkocht onder de naam: “TWENTS LANDVLEES” NATUURZUIVER
Kalfjes die gewoon bij hun moeder drinken en koeien die zomers lekker in de wei lopen. Bernadette en Johan Harink gaan voor verantwoord vlees, van koeien die een goed leven hebben gehad....
55 dieren
Blonde aquitaine
De dieren worden op de veehouderij geboren
Veehouderij met vrije uitloop
Voer op basis van gras of andere voedergewassen
Op mijn boerderij geproduceerd
Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)
Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn
Behandelingsmethode: niet ingevuld
Verwerking door een andere werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: zeezout/hamburgermix van degens;geen kleurstoffen en conseveringsmiddelen
Op mijn boerderij geproduceerde ingrediënten, ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier
Lokale ingrediënten (-250km)
Er worden geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen gebruikt. Rundersaucijzen zijn glutenvrij Gehakt en tartaar puur Nagelhout allen een week in zeezout en daarna 3 maand winddrogen