Karin van Veen kwam in 2001 tijdens een reis naar Nieuw Zeeland in aanraking met hop en bier. Haar broer heeft een bierbrouwerij in Amerongen, dus ze kent het bierbrouwen van nabij. Het werd haar hobby. Tot een 2 jaar geleden. Toen wilde ze zelf professioneel aan de slag, maar wel kleinschalig, ambachtelijk.
Bierbrouwen is een kwestie van de juiste combinaties kiezen en het brouwproces helemaal in de vingers hebben.
Door de verschillende soorten mout- en hop te combineren heeft ze inmiddels haar eigen bieren ontwikkeld. De hop komt van eigen erf. Koken, terug koelen, de ingrediënten verwerken... het hele proces is nu uitgebalanceerd. Het brouwproces neemt een aantal weken in beslag totdat het bier perfect op smaak is.
Er zijn inmiddels 3 soorten streekbier.
Berghöpke, een heerlijk fris blond biertje met 6,5% alcohol
Noaste Noaber, een stevig Twickels tripel biertje met 9% alcohol
Breeriet, een vol en fris weisenbier met 6,5% alcohol
En daarnaast zijn er ook 3 soorten seizoensbieren.
Oranjerie, een gewoon lekker zomers biertje met 5% alcohol
Dollybock, een krachtig en vol van smaak biertje met 9% alcohol
Oelerbock, een licht zoet, beetje fruitig biertje met 6% alcohol
De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.