De producten van

Forno Brisa

Bakker/Banketbakker, Graanverbouwer, Bologna
Forno Brisa
Forno Brisa heeft Forno Brisa opgestart in 2015. Het bedrijf is gevestigd te Bologna, in Emilia-Romagna.

Het project

Forno Brisa è molto più di un forno: è un progetto dedicato alla panificazione animato dal desiderio di restituire al pane la sua essenza di “prodotto alimentare”, in grado di far bene ai territori e alle persone. A lavorarci con passione e costanza sono trentaquattro ragazzi che sfornano quotidianamente pane di grandi formati, realizzato con lievito madre e farine biologiche di tipo 2 o integrali, macinate a pietra e ottenute da cereali antichi provenienti per buona parte dai campi abruzzesi di proprietà. Oggi il forno, dopo una campagna di crowdfunding di successo, conta 381 soci.

Adres
Via Galliera 34D
40121 Bologna
2015
Jaar van oprichting
34
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Forno Brisa

Meel

Afkomstig van een Nederlandse leverancier, ik produceer het, afkomstig van een lokale landbouwer

Biomeel, meel van oude graansoorten

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier, ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer

Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten

Gisting

Natuurlijke zuurdesem

Oven

Elektrische oven

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.