Hallo!
Toen wij ontdekten dat brood het meest verspilde voedingsproduct is in Nederland, wilden we daar iets aan doen. We gooien gemiddeld 12 hele broden per persoon per jaar weg in ons kikkerlandje. Als je een brood per week zou eten, zou je daar nog 3 maanden langer van kunnen leven!
De grote uitdaging met brood is dat het een relatief korte houdbaarheid heeft. We wilden dus iets verzinnen waarmee we het onverkochte brood een waarde zouden geven en de houdbaarheid zouden verlengen. Zo kwam het idee om bier te maken op het toneel. Bier is erg lang houdbaar en wordt gemaakt met allerlei soorten granen.
Na maanden experimenteren kwamen we uiteindelijk tot ons huidige recept. In Pieke Broodbier is een deel van het mout, een standaard ingrediënt voor bier, vervangen door het onverkochte brood. Zo geven we het brood een echte rol in het bier en hebben we minder 'nieuwe' granen nodig. Wat lekkere hop erbij en ons Broodbier is compleet.
Wij worden gedreven door onze missie om 'afval' een waarde te geven. Wij geloven dat 'afval', zoals we dat kennen in onze samenleving, eigenlijk niet bestaat: elke materiaal stroom kan het begin zijn van een nieuw product. Pieke Broodbier is ons eerste product waarbij we onze missie in de praktijk brengen. We hopen in de toekomst nog meer mooie producten met jullie te kunnen delen.
Voor nu, probeer Pieke Broodbier zelf eens en laat u verassen door de mogelijkheden van het werken met prachtige reststromen!
Laat produceren met eigen recepten door een externe werkplaats
Mout
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Kenmerken van het basisingrediënt: niet ingevuld
Brood
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld
Hop
Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een leverancier buiten de EU
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld