De producten van

Boerderij Bleijendijk

Melkkoeienhouder, Vught
Rob Bennenbroek
Rob Bennenbroek heeft Boerderij Bleijendijk opgestart in 2015. Het bedrijf is gevestigd te Vught, in Noord-Brabant.

Het project

Boerderij Bleijendijk is de biologische melkveehouderij op Landgoed Bleijendijk, een prachtig stukje natuur tussen Vught en Sint-Michielsgestel. Op de boerderij van Rob & Marjolein Bennenbroek vormt een mooie familiekudde van ongeveer 60 Montbéliarde koeien de basis voor de melkveehouderij. “Wij geloven in eerlijke producten die met aandacht voor dier en natuur gemaakt worden en dicht bij huis verkocht worden”.

De Montbéliarde koeien zijn rustige, stevige dames die graag vers en gedroogd gras eten om daar mooie melk van te maken. Op het landgoed grazen de koeien van maart tot december in de kruidenrijke graslanden. Sinds het voorjaar van 2020 worden alle kalfjes net zoals in de natuur, in het voorjaar geboren, zodat ze bijna meteen met hun (pleeg)moeders mee de wei in kunnen. Fijn en handig, want dan kunnen de koeien van het lekkere voorjaarsgras meteen hoogkwalitatieve melk maken.

Op de boerderij houden wij een groot gedeelte van de stiertjes die op de boerderij geboren worden. Ze groeien op als os en blijven op het landgoed het grootste gedeelte van het jaar buiten, totdat ze na ongeveer drie jaar geslacht worden.

Wij geloven in een korte keten, daarom verkopen wij de producten van onze boerderij en het landgoed in onze winkel, alles biologisch! Op dit moment verkopen we ons vlees, vakkundig verwerkt door Slagerij van Ginhoven te Tilburg en onze kaas, die met grote zorg en aandacht verwerkt wordt door BioKaas Kinderdijk. Daarnaast bieden we prachtige honing en sap aan van het Landgoed.

Meer informatie: bleijendijk.nl/land..

Adres
Bleijendijk 7
5261 NL Vught
2015
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Boerderij Bleijendijk

Dieren

100 dieren

Montbéliarde

Teeltmethoden

De dieren worden op de veehouderij geboren

Veehouderij met vrije uitloop, veehouderij in gebouwen

Voer

Voer op basis van gras of andere voedergewassen

Op mijn boerderij geproduceerd

Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)

Behandeling van de dieren

Systematische preventieve behandeling

Homeopathische behandeling, vaccinatie van de dieren, behandeling op basis van antibiotica

Verwerking en secundaire ingrediënten

Verwerking door een andere werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Gepasteuriseerde biologische KOEmelk, zout, zuursel, vegetarisch stremsel

Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier

Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km)

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.