Brouwerij 1923 maakt in Gouda eigenhandig ambachtelijke bieren met oog voor de Goudse (bier)historie en de omgeving.
Wij brouwen ons bier eigenhandig, met liefde, vakmanschap en geduld, in onze Brouwloods op het terrein van GOUDasfalt aan de Gouderaksedijk. We laten ons daarbij inspireren door de stad en haar geschiedenis, de polder en het water.
We brouwen in beperkte hoeveelheden waar het bier de aandacht krijgt die het verdient. Pas als het bier aan onze smaak en kwaliteitseisen voldoet, gaat het in de verkoop.
Heeft een eigen werkplaats
Water
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Producten afkomstig van conventionele ketens
Mout
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Producten afkomstig van conventionele ketens
Tarwe
Afkomstig van een lokale landbouwer
Ambachtelijke producten
Brouwerij 1923 probeert direct met producenten van ingrediënten te werken waar dat mogelijk is. Ongemoute tarwe voor ons witbier komt uit Zevenhuizen waar het op een biologische wijze geteeld wordt door Stichting Natuurpolders. Hop wordt ons geleverd door Poolse hopboeren met wie we in direct contact staan via onze tussenpersoon in Bodegraven. En we gebruiken in veel bieren Spelt Mout.