Ik ben Biologische kippenboer en meerdere keren per jaar verkoop ik onze eigen kip. De kuikentjes komen bij ons als ze nog maar net uit het ei zijn en mogen de eerste 5 weken lekker in de warme stal blijven. Daarna gaan de deuren open en kunnen ze lekker klieren langs de slootkant, soezen in de fruitweide en wormpjes pikken in het kruidenland. Of gewoon lekker binnen op de zitstokken zitten dagdromen. Wanneer ze voldoende oud en voldoende gegroeid slachten we de dieren ook voor particulieren. Dat is ongeveer 4x per jaar. We verkopen alleen complete kip die op verzoek kan worden voorgesneden (2 poten, 2 vlerken, 2 filets en een karkas). De kippen wegen geslacht ongeveer 1,5 kilo. Iedereen die belangstelling heeft krijgt regelmatig een nieuwsbrief over hoe het met de kippen en de kippenboer gaat!
14000 dieren
Hubbard
De dieren worden niet op de veehouderij geboren
Veehouderij met vrije uitloop
Voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken), voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van granen
Afkomstig van een Nederlandse leverancier
Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)
Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn
Vaccinatie van de dieren, homeopathische behandeling, behandeling met etherische oliën
Verwerking door een andere werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: niets
Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier
Biologische ingrediënten
Ik ben SKAL gecertificeerd. Laat de dieren versnijden bij Scheria in Stompwijk en verpak de kip zelf. Lever de kip vacuüm verpakt en diepgevroren aan. De hele ongesneden kip zit in een braadzak. De hele gesneden kip zit als 2 vlerken, 2 vleugels, 2 poten , 2 filets en een karkas in een recyclebare box (statiegeld) die zo in de vriezer kan.