De producten van

De Smaak van Hier

Zuivelproducent, Melkkoeienhouder, Heukelom
Rowena De Weert
Rowena De Weert heeft De Smaak van Hier opgestart in 2017. Het bedrijf is gevestigd te Heukelom, in Noord-Brabant.

Het project

De Smaak van Hier is een samenwerking tussen gepassioneerde lokale boeren, die zelf de beste zuivelproducten als yoghurt en kwark produceren, met melk van de eigen melkveehouderij. Boer zijn is een vak en een duurzame boer zijn is meer dan een dagtaak. De boeren die zich bij ons aansluiten, zijn harde werkers die met hun melk niet volledig op willen gaan in de grote melkplas. Het vraagt echter veel kennis, tijd, geld en energie om die prachtige zuivel naar de markt te brengen en er ook nog de (financiële) waardering voor te krijgen die het verdiend. Door samenwerking in De Smaak van Hier ontvangen de deelnemende melkveehouders een eerlijke prijs voor de melk die ze onder de vlag van De Smaak van Hier tot zuivelproducten maken. De Smaak van Hier ontzorgt daarbij in marketing, logistiek, sales en back-office. Zo kan de boer zich blijven richten op de werkzaamheden op de boerderij en de zuivelproductie.

Dit zorgt voor een zeer compleet en verrassend assortiment verse zuivel. Er is altijd wel een ander toetje te proberen! Ambachtelijk bij jou in de streek geproduceerd met minimale bewerkingen, zodat je weet wat je eet en smaken behouden blijven. We garanderen de beste kwaliteit. Met een eerlijke prijs voor de boer en aandacht voor de dieren, natuur en landschap. Goed voor de wereld en voor jou.

Maak kennis met onze boeren:
Rob Denissen - De Smaak van Heukelom
Inspiratieboer Rob Denissen is initiator van de Smaak van Hier. “De kracht van de natuur gebruiken in het management van je bedrijf’, dat is zijn motto. Vanuit de Piet van Meintjeshoeve in Heukelom startte hij een zoektocht om de meest circulaire boer van Nederland te worden. Hij ontdekte dat hij met de melk van zijn eigen melkveehouderij niet langer op wilde gaan in de grote melkplas. En zo ontstonden in 2017 de eerste zuivelproducten van De Smaak van Heukelom. Momenteel is het niet mogelijk om de koeien van Rob in Heukelom te stallen, daarom heeft hij een samenwerking gevonden met Rik Lagendijk uit Diessen. Hier lopen momenteel de koeien van Rob in de wei en de prachtige circulaire stal.

Leonie van Zuilichem - De Smaak van Bladel
Als krachtige vrouw in het midden van deze boeren staat Leonie van Zuilichem uit Bladel. Leonie groeide op in Bladel op de boerderij van haar vader Wim en moeder Mieke. Na een aantal studiereizen op buitenlandse melkveehouderijen was Leonie vastbesloten om zelf zuivel te gaan maken met de melk van de eigen boerderij. Ze specialiseerde zich onder ander in kwark, hangop en yoghurts en wist ook al voor diverse producten Cum Laude Awards te winnen. Leonie wil met haar man Roel een eerlijk product weg kunnen zetten en zelf de macht in handen hebben. Door zelf je zuivel te verwerken tot een product is dit eerder te bereiken. Het heeft voordelen dat ze een kleine zuivelverwerker zijn. Zo kunnen we makkelijker schakelen en kunnen ze op kleine schaal smaken en producten uittesten.

Joost van Casteren - De Smaak van Reek
Stoere boer Joost van Casteren uit Reek runt samen met zijn vrouw Angela de boerderij. Daarnaast heeft hij bij het maken van de zuivel veel hulp van Maarten. Sinds 2018 starten zij samen met het verzuivelen van de eigen melk van de boerderij. De familie boert al op deze locatie sinds 1928, een echt familiebedrijf dus. Joost houdt er nu ongeveer 250 melkkoeien, maar heeft daarnaast ook scharrelvarkens en -kippen voor de verkoop van eieren van de streekhoeve. Al het ruwvoer voor de koeien wordt in eigen beheer geteeld op duurzame wijze. Hierbij is aandacht voor de natuur door rekening te houden met de weidevogels en klein wild. Daarnaast wordt aan de rand van een deel van de akkers en weilanden ook bloemranden gezaaid ten behoeve van de biodiversiteit op het land.

Dirk Pullens - De Smaak van Raamsdonk
Dirk Pullens uit Raamsdonk is de jongste zuivelverwerker binnen De Smaak van Hier. Dirk is geboren en getogen op de boerderij van zijn ouders in Raamsdonk. Inmiddels 5 jaar geleden richtte Dirk zijn eigen bedrijf op; een zuivelboerderij met hart voor zuivel. Zijn bedrijf is gelegen op de boerderij van Dirks ouders, zodat de melk rechtstreeks vanaf de koe verwerkt wordt tot een zuivelproduct.

Alle producten worden op natuurlijke en ambachtelijke wijze geproduceerd, zonder onnodige toevoegingen. “We zijn eerlijk en open over onze producten en de ingrediënten die erin zitten. Ook het fruit wat we bijvoorbeeld gebruiken, komt allemaal uit Nederland.” De karnemelk van Dirk wordt geroemd, zó ontzettend lekker. In 2020 werd deze karnemelk zelfs Cum Laude bekroond tot beste van Nederland. We zijn er trots op deze in De Smaak van Hier zuivelcollectie te hebben.

Adres
Hoog Heukelom 11
5059 AD Heukelom
2017
Jaar van oprichting
5
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van De Smaak van Hier

Geen informatie beschikbaar

De Producent heeft nog geen informatie toegevoegd over deze activiteit. Als je hier meer over wil weten, twijfel dan niet om de Producent te vragen om deze informatie aan te vullen.