Wij zijn al boer sinds 1997 aan de rand van Zwolle. Tot nu toe zijn we altijd melkveehouder geweest en tegenwoordig houden we naast melkvee ook wat schapen en enkele Hereford koeien op die bijna het hele jaar door buiten verblijven. Ze krijgen dus alleen gras te eten en mede hierdoor groeien ze rustig. De Hereford koe is een sober dier, die bekend staat om het fijndradige en gemarmerde vlees. We zijn met dit project echt kleinschalig, we produceren alleen dat wat we rechtstreeks aan de consument kunnen verkopen. Onze koeien zijn te zien bij onze boerderij op Landgoed Windesheim aan de Fabrieksweg in Zwolle en ook op Landgoed de Vuursteenberg in Hattem.
6 dieren
Hereford
De dieren worden op de veehouderij geboren
Veehouderij met vrije uitloop, veehouderij in gebouwen
Voer op basis van gras of andere voedergewassen, gebruik van vitaminen en voedingssupplementen
Op mijn boerderij geproduceerd, afkomstig van een Nederlandse leverancier
Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)
Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn, systematische preventieve behandeling
Behandeling op basis van antibiotica
Verwerking door een andere werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: biologische kruiden
Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier
Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km), fairtrade producten
Onze hereford koeien lopen als de omstandigheden het toelaten het hele jaar buiten. Ze eten alleen gras.