De producten van

Biltse boer

IJsmaker, Zuivelproducent, Melkkoeienhouder, De Bilt
Teshale Heldoorn
Teshale Heldoorn heeft Biltse boer opgestart in 2018. Het bedrijf is gevestigd te De Bilt, in Utrecht.

Het project

Wij zijn de Biltse Boer. Een ijs- en zuivelboerderij onder de rook van Utrecht, gelegen tussen De Bilt, Zeist en de Uithof. Daar maken we ambachtelijke zuivel-producten met als basis melk van onze eigen koeien.

Zo maken we heerlijke yoghurt en hangop, pasteuriseren we onze melk en maken we op ambachtelijke wijze schepijs. We gebruiken hiervoor de beste ingrediënten zoals vers fruit, echte noten, de beste chocolade en natuurlijk enkel onze eigen melk. Dit alles zorgt voor een unieke smaak.

Naast ons roomijs van de melk van onze eigen koeien, maken we ook sorbetijs (lactosevrij). Vanuit een duurzaam oogpunt wisselt het aanbod in smaken. Biltse Boer gaat mee met het seizoen. Door het fruit te gebruiken wat op dat moment in streek(Nederland) beschikbaar is krijg je niet alleen het lekkerste ijs maar zorgen we ook voor een duurzaam product.
Tevens worden zowel aan onze zuivel als aan het ijs geen geur- en smaakstoffen toegevoegd.

De zuivelboerderij is een verbreding van ons melkveebedrijf waar we circa 100 koeien melken met een automatisch melksysteem. Onze toekomst plannen zijn gericht op lokaal gericht produceren, natuurinclusiviteit, verduurzamen van
het productie proces en onze veestapel. Concreet betekent dit dat we actief ons gaan inzetten voor de natuurelementen in ons (wei)land. Energie opwekken voor het productie proces met zonnepanelen en streven naar een hogere gemiddelde leeftijd en levensproductie per koe. Wanneer de winkel (ijssalon) open is, bent u van harte welkom om een kijkje te nemen op de boerderij en kennis te maken met de koeien en kalfjes.

Wij bieden naast een kijkje in de stal en (ijs)keuken een gezellige plek voor jong en oud om te ontspannen. Op ons groene speelveld staan diverse picknickbanken , 2 trampolines en een speeltoestel. Geniet van een ijsje of een kopje koffie of thee, de gezelligheid, de bloemenranden, vogels en natuurlijk de koeien en kalfjes.

Tot snel!

Zie onze website voor de actuele openingstijden: biltsboer.nl

Adres
Utrechtseweg 91
3732 HA De Bilt
2018
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Biltse boer

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Melk en Fruit

Productie op eigen bedrijf, afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een leverancier binnen de EU

Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Sucrose, dextrose, glucose, water, bindmiddelen, chocolade, cacao, noten, melkpoeder, etc.

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie, producten afkomstig van conventionele ketens

Andere ingrediënten

Verschilt per smaak.

Ik produceer het, afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Opmerking

Ons ijs wordt dagelijks vers en op ambachtelijke wijze bereid in de ijskeuken op de boerderij. Wij werken met onze eigen verse melk en vers fruit. Waar mogelijk werken we met fruit uit de streek. Tevens werken we met de beste chocolade van Callebaut en verse notenpasta's. In ons ijs zitten geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.